взяткаВіце-мер одного з міст на Львівщині попався на хабарі. За даними Нацполіції, посадовець організувала "бізнес" на видачі довідок про походження сільгосппродукції для їх подальшого пред’явлення у торгово-промислову палату. Дана довідка необхідна для отримання сертифікату на продукцію для її експорту.

Сьогодні, 13 лютого, посадовця затримали під час одержання чергової суми хабара. Загалом заступник міського голови одержала 500 доларів США, частину з яких було вилучено під час затримання, а частину під час проведення обшуку за місцем мешкання.

Фігуранта корупційної схеми та кримінального провадження затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Санкція статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

В межах провадження буде перевірятися причетність інших посадових осіб міської ради до вчинення даного злочину.


Вице-мэр одного из городов Львовской попался на взятке. По данным Нацполиции, чиновница организовала "бизнес" на выдаче справок о происхождении сельхозпродукции для их последующего предъявления в торгово-промышленную палату. Данная справка необходима для получения сертификата на продукцию для ее экспорта.

Сегодня, 13 февраля, чиновницу задержали во время получения очередной суммы взятки. В общем заместитель городского головы получила 500 долларов США, часть из которых были изъяты при задержании, а часть во время проведения обыска по месту проживания.

Фигуранта коррупционной схемы и уголовного производства задержан в порядке ст.208 Уголовно-процессуального кодекса Украины.

Санкция статьи 368 (Принятие предложения, обещания или получения неправомерной выгоды должностным лицом) УК Украины, по которой открыто уголовное производство, предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок от пяти до десяти лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет с конфискацией имущества.

В рамках производства будет проверяться причастность других должностных лиц городского совета к совершению данного преступления.