Зоряна Довганик, корь, прививка, школаКерівник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик розповіла, чи допускатимуть дітей без щеплень від кору до шкіл. Про це повідомляє ІА Дивись.info

Останнім часом в Україні фіксують дедалі більше випадків захворювання на кір. У межах профілактики у деяких областях, зокрема у Києві, дітям без щеплення заборонили відвідувати школи та дитячі садки.

Як зазначила Зоряна Довганик, наразі у Львові закривати навчальні заклади на карантин, чи вводити якісь інші методи, такої потреби немає.

"Більше половини навчальних закладів у Львові досі перебуває на канікулах. А якщо буде така потреба, то ми звичайно будемо розглядатимемо це питання. Побачимо, яка буде ситуація із вірусом найближчими днями", – пояснила вона.

За її словами, управління освіти не може не допустити до занять дітей без щеплень від кору, адже приймати рішення щодо вакцинації мають право лише батьки.

"Щеплення не є на рівні Закону України", – додала начальник управління.


Руководитель управления образования Львовского городского совета Зоряна Довганик рассказала, буду тли допускать детей без прививок от кори в школах. Об этом сообщает ИА Дивись.info

В последнее время в Украине фиксируют все больше случаев заболевания корью. В рамках профилактики в некоторых областях, в частности в Киеве, детям без прививки запретили посещать школы и детские сады.

Как отметила Зоряна Довганик, пока в том, чтобы во Львове закрывать учебные заведения на карантин или вводить какие-то другие методы, необходимости нет.

"Больше половины учебных заведений во Львове до сих пор находится на каникулах. А если будет такая необходимость, то мы, конечно, будем рассматривать этот вопрос. Посмотрим, какая будет ситуация с вирусом в ближайшие дни", - пояснила она.

По ее словам, управление образования не может не допустить к занятиям детей без прививок от кори, ведь принимать решение о вакцинации имеют право только родители.

"Прививки не являются на уровне Закона Украины", - добавила начальник управления.