акциз, судУ Львові засудили зловмисника, причетного до виготовлення фальшивих марок акцизного збору. За вчинене його позбавлено волі на п’ять років та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на один рік. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області у травні цього року встановили місцезнаходження кількох міні-типографій, в яких виготовляли підроблені марки акцизного збору, котрі згодом використовувались для наклеювання на фальсифіковані алкогольні напої.

Як з’ясувалося, одним із співорганізаторів незаконного "бізнесу" був 38-річний львів’янин. В приватному помешканні, де працювала така типографія, під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили 152 000 вже готових марок акцизного збору, 1300 аркушів спеціального паперу різного формату з їх зображенням, комп’ютерну техніку та спеціальні пристрої для друку. За висновками експертів, вилучені акцизні марки не відповідають аналогам, які знаходяться в офіційному обігу.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів,  білетів державної лотереї, марок акцизного збору  чи голографічних захисних елементів).

За вироком суду виробника фальшивих марок акцизного збору позбавлено волі на п’ять років. На підставі ст.75 ККУ його звільнено від відбування покарання з випробуванням – з іспитовим строком на один рік.


Во Львове осудили злоумышленника, причастного к изготовлению фальшивых марок акцизного сбора. За совершенное его лишили свободы на пять лет, но освободили от отбывания наказания с испытательным сроком на год. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области в мае этого года установили местонахождение нескольких мини-типографий, в которых изготавливали поддельные марки акцизного сбора, которые впоследствии использовались для наклеивания на фальсифицированные алкогольные напитки.

Как выяснилось, одним из организаторов незаконного "бизнеса" был 38-летний львовянин. В частном доме, где работала такая типография, во время санкционированного обыска правоохранители изъяли 152 000 уже готовых марок акцизного сбора, 1300 листов специальной бумаги различного формата с их изображением, компьютерную технику и специальные устройства для печати. По заключению экспертов, изъятые акцизные марки не соответствуют аналогам, которые находятся в официальном обращении.

Суд признал злоумышленника виновным в совершении преступления, предусмотренного ч.1 ст.199 Уголовного кодекса Украины (изготовление, хранение, приобретение, перевозка, пересылка, ввоз в Украину с целью использования при продаже товаров, сбыта или сбыт поддельных денег, государственных ценных бумаг, билетов государственной лотереи, марок акцизного сбора или голографических защитных элементов).

По приговору суда производителя фальшивых марок акцизного сбора лишен свободы на пять лет. На основании ст.75 УК он освобожден от отбывания наказания с испытанием - с испытательным сроком на один год.