награда, Молодежная столицаСьогодні, 12 березня, у великій сесійній залі львівської ратуші місту Львову Олександр Ярема, заступник міністра, вручив відзнаку "Молодіжна столиця України". Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Місто Львів взяло участь у національному конкурсі "Молодіжна столиця України" та разом з іншими українськими містами позмагалося за статус найкращого міста для молоді. Тож 16 лютого у Києві відбулась презентація учасників конкурсу, де Львів отримав перше місце.

Під час урочистостей міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що мерія планує для молоді на цей рік. По-перше – вибудувати у Львові потужний молодіжний центр, який буде максимально відритий для молодих людей, щоб вони креативили, думали, обмінювались ідеями. Наразі визначається локація центру. По-друге – в цьому році у Львові відбудеться великий молодіжний форум, який заплановано на осінь.

"Думаю, що будуть десятки нових і якісних проектів, але все залежить від креативу самих молодих людей. Місто буде підтримувати, фінансово в тому числі, організаційно. Ми маємо статус ІТ-столиці, культурної столиці, столиці кави, шоколаду, а статус молодіжної столиці – це статус майбутнього, бо молоді люди роблять завтрашній день нашої країни", - зазначив він.

У заявці Львова на участь у конкурсі "Молодіжна столиця України" підкреслювалося, що молодь міста складає близько третини населення міста, понад 50% працівників мерії – віком до 35-ти, а 73% молодих людей не бажають переїжджати зі Львова.

"Львів – місто для саморозвитку та самореалізації! 66 університетів, численні заходи та події для молоді в різних сферах, 107 молодіжних організацій. Молодіжна політика – один з пріоритетів розвитку Львова, що передбачено і в стратегічному документі "Львів 2020". Особливий акцент в межах цього пріоритету зроблений на розвиток спортивної інфраструктури та культивування здорового способу життя в місті. На етапі розробки інший стратегічний документ – Стратегія прориву, спрямований на перетворення Львова на креативне місто. Львів – без сумніву те місто, яке зможе скористатись всіма перевагами від отримання статусу Молодіжної столиці України у 2018-му році. Ми не розглядаємо цей статус як самоціль, натомість як поштовх для вдосконалення молодіжної політики в місті. Впевнені, що з отриманням статусу Молодіжної столиці, Львів зможе стати прикладом для інших українських міст!", - йдеться у заявці.


Сегодня, 12 марта, в большом сессионном зале львовской ратуши городу Львову Александр Ярема, заместитель министра, вручил награду "Молодежная столица Украины". Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Львов приняло участие в национальном конкурсе "Молодежная столица Украины" и вместе с другими украинскими городами посоревновался за статус лучшего города для молодежи. 16 февраля в Киеве состоялась презентация участников конкурса, где Львов получил первое место.

Во время торжеств городской голова Львова Андрей Садовой сообщил, что мэрия планирует для молодежи на этот год. Во-первых - построить во Львове мощный молодежный центр, который будет максимально отрыт для молодых людей, чтобы они креативили, думали, обменивались идеями. Сейчас определяется локация центра. Во-вторых - в этом году во Львове состоится большой молодежный форум, который запланирован на осень.

"Думаю, что будут десятки новых и качественных проектов, но все зависит от креатива самих молодых людей. Город будет поддерживать, финансово в том числе, организационно. Мы имеем статус IT-столицы, культурной столицы, столицы кофе, шоколада. Статус молодежной столицы - это статус будущего, потому что молодые люди делают завтрашний день нашей страны", - отметил он.

В заявке Львова на участие в конкурсе "Молодежная столица Украины" подчеркивалось, что молодежь города составляет около трети населения города, более 50% работников мэрии - в возрасте до 35-ти, а 73% молодых людей не желают переезжать из Львова.

"Львов - город для саморазвития и самореализации! 66 университетов, многочисленные мероприятия и события для молодежи в различных сферах, 107 молодежных организаций. Молодежная политика - один из приоритетов развития Львова, что предусмотрено и в стратегическом документе "Львов 2020". Особый акцент в пределах этого приоритета сделан на развитие спортивной инфраструктуры и культивирования здорового образа жизни в городе. На этапе разработки другой стратегический документ - Стратегия прорыва, направленная на превращение Львова в креативный город. Львов - без сомнения тот город, который сможет воспользоваться всеми преимуществами от получения статуса Молодежной столицы Украины в 2018 году. Мы не рассматриваем этот статус как самоцель, а как толчок для совершенствования молодежной политики в городе. Уверены, что с получением статуса Молодежной столицы, Львов сможет стать примером для других украинских городов!", - говорится в заявке.