шахта "Стеаная", комиссия, выводыЗа попередніми даними,  Із 172 гірників зміни, що працювали на шахті в момент аварії, 83 не пройшли навчання у димовій камері, 17 з них  – постраждали. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України на своїй сторінці у Facebook

За даними голови профспілки, 8 гірників загинули від отруєння чадним газом. Із 172 гірників зміни, що працювали на шахті в момент аварії, 83 не пройшли навчання у димовій камері. З них 17 – постраждали, а з цих 17 -3 загинули ( Білоусов М. Клак О. Лозинський В.).

“14.11.2016 Держпраці у Львівській області проводила планову комплексну перевірку на ш. "Степова". Було складено 12 актів про заборону ведення робіт. На виконання приписів в лютому цього року була повторна перевірка з Держпраці. Перевіряли лише 1 з 12 актів” – розповів голова профспілки.

За його словами, при повторній перевірці був дан висновок, що всі зауваження усунуто, а приписи виконані у повному обсязі.

“Держпрці халатно поставилася до своїх обов'язків”, - вважає він.


По предварительным данным, из 172 горняков смені, работавших на шахте в момент аварии, 83 не прошли обучение в дымовой камере, 17 из них пострадали. Об этом сообщает председатель Независимого профсоюза горняков Украины на своей странице в Facebook

По данным главы профсоюза, 8 горняков погибли от отравления угарным газом. Из 172 горняков смены, работавших на шахте в момент аварии, 83 не прошли обучение в дымовой камере. Из них 17 - пострадали, а из этих 17 - 3 погибли (Белоусов М. Клак А. Лозинский В.).

"14.11.2016 Гоструда во Львовской области проводила плановую комплексную проверку на ш. "Степная". Было составлено 12 актов о запрете ведения работ. Во исполнение предписаний в феврале этого года была повторная проверка с Гоструда. Проверяли только 1 из 12 актов", - рассказал председатель профсоюза.

По его словам, при повторной проверке был сделан вывод, что все замечания устранены, а предписания выполнены в полном объеме.

"Гоструда халатно отнеслась к своим обязанностям", - считает он.