заваодіДержавне підприємство "Укрспирт" і Львівська обласна державна адміністрація підписали меморандум, яким передбачено відновлення роботи спиртозаводів Львівщини та випуск нової продукції. Підписання документу відбулося під час робочої зустрічі за участі керівника ДП "Укрспирт" Юрія Лучечка, голови Львівської ОДА Олега Синютки, голови об’єднаної профспілки ДП "Укрспирт" Віталія Сосницького, повідомляє Zik.

Мета спиртовиків – стовідсотково завантажити роботою діючі підприємства, а також відновити роботу непрацюючих спиртозаводів. Оскільки галузь харчового спирту на сьогодні перенасичена, Лучечко агітує за нові ринки. Йдеться про виробництво українського біопалива – біоетанолу, біодизелю, сумішевих бензинів, а також спиртовмісних речовин і парфумерної продукції.

"Вперше в новітній історії України прийнято рішення про модернізацію спиртових потужностей держави. Пілотним проектом для цього стали підприємства західного регіону і Львівської області. Для нас це дуже амбіційний крок, – каже Лучечко. – Підприємства, які вимушено простоюють, заслуговують на роботу і на відновлення виробничого потенціалу. Сьогодні надлишкові потужності не можуть бути задіяні для виробництва харчового спирту, тому для нас основною метою є перепрофілювання цих підприємств, підвищення ринкової конкурентоспроможності".

Наразі більша частина з 10 спиртових підприємств Львівщини вимушено простоюють. На підприємстві Великого Любіня планують випускати парфумерну продукцію. Підприємство у Воютичах модернізують, а у Сторонибабах перепрофілюють на виробництво біоетанолу. Біопаливо також випускатимуть на Лопатинському і Суходільському МПД. Під це підготували нормативну базу – відповідний законопроект уже пройшов обговорення у транспортному і паливному комітетах. Наступний крок – погодження у Верховній Раді.


Государственное предприятие "Укрспирт" и Львовская областная государственная администрация подписали меморандум, предусматривающий возобновление работы спиртзаводов Львовщины и выпуск новой продукции. Подписание документа состоялось во время рабочей встречи с участием руководителя ГП "Укрспирт" Юрия Лучечко, председателя Львовской ОГА Олега Синютки, председателя объединенного профсоюза ГП "Укрспирт" Виталия Сосницкого, сообщает Zik.

Цель спиртовиков - полностью загрузить работой действующие предприятия, а также возобновить работу неработающих спиртзаводов. Поскольку отрасль пищевого спирта на сегодня перенасыщена, Лучечко агитирует за новые рынки. Речь идет о производстве украинского биотоплива - биоэтанола, биодизеля, смесевых бензинов, а также спиртосодержащих веществ и парфюмерной продукции.

"Впервые в новейшей истории Украины принято решение о модернизации спиртовых мощностей государства. Пилотным проектом для этого стали предприятия западного региона и Львовской области. Для нас это очень амбициозный шаг, - говорит Лучечко. - Предприятия, вынужденно простаивают, заслуживают работу и на восстановление производственного потенциала. Сегодня избыточные мощности не могут быть задействованы для производства пищевого спирта, поэтому для нас основной целью является перепрофилирование этих предприятий, повышение рыночной конкурентоспособности ".

Сейчас большая часть из 10 спиртовых предприятий Львовщины вынужденно простаивают.