Полина Ли, суд, праваСуд оштрафував та позбавив водійських прав екс-чиновницю ЛОДА за кермування напідпитку. Про це повідомляє "Форпост". 

Екс-директорку департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації Поліну Лі оштрафували на 10,2 тис. грн. та на рік позбавили водійських прав за кермування напідпитку. Відповідну постанову Залізничного районного суду Львова опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, 14 жовтня вночі львівські патрульні затримали BMW X1, за кермом якого була Поліна Лі. Алкотестер показав, що у крові водійки було 1,25 проміле алкоголю.

Сама чиновниця у Facebook назвала це затримання безпідставним, а звинувачення у кермуванні напідпитку – наклепом. Однак пізніше з’явились висновки токсикологічного дослідження, які показали, що на момент забору крові більш ніж за дві години після затримання в крові Поліни Лі було 0,95 проміле алкоголю.

Суд взяв до уваги ці показники, а також свідчення обох свідків і визнав Поліну Лі винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, та позбавив її права керувати транспортними засобами терміном на рік, а також призначив штраф у розмірі 10,2 тис. грн. Цікаво, що сама порушниця неодноразово ігнорувала засідання суду, тож рішення було прийняте за її відсутності.

Нагадаємо також, що після скандалу Поліна Лі написала заяву на звільнення з займаної посади, і голова ЛОДА Олег Синютка її підписав.


Суд оштрафовал и лишил водительских прав экс-чиновницу ЛОГА за вождение в нетрезвом состоянии. Об этом сообщает "Форпост". 

Экс-директора департамента международной технической помощи и международного сотрудничества Львовской облгосадминистрации Полину Ли оштрафовали на 10,2 тыс. грн. и на год лишили водительских прав за вождение в нетрезвом состоянии. Соответствующее постановление Железнодорожного районного суда Львова опубликовано в Едином государственном реестре судебных решений.

Напомним, 14 октября ночью львовские патрульные задержали BMW X1, за рулем которого была Полина Ли. Алкотестер показал, что в крови водительницы было 1,25 промилле алкоголя.

Сама чиновница в Facebook назвала это задержание безосновательным, а обвинения в вождении в нетрезвом состоянии - клеветой. Однако позже появились выводы токсикологического исследования, которые показали, что на момент забора крови более чем за 2 часа после задержания в крови Полины Ли было 0,95 промилле алкоголя.

Суд принял во внимание эти показания, а также свидетельства обоих свидетелей и признал Полину Ли виновным в совершении административного правонарушения, предусмотренного ст. 130 КУоАП, и лишил ее права управлять транспортными средствами сроком на год, а также назначил штраф в размере 10,2 тыс. грн. Интересно, что сама нарушительница неоднократно игнорировала заседания суда, поэтому решение было принято в ее отсутствие.

Напомним также, что после скандала Полина Ли написала заявление об увольнении с занимаемой должности, и председатель ЛОГА Олег Синютка его подписал.