Затриманого п’яним водія голови ЛОДА позбавили прав і оштрафували на 10,2 тис. грн. Про це повідомляє ZAXID.NET. 

Суддя Залізничного районного суду Львова Ганна Пилип’юк визнала винним водія голови ЛОДА Любомира Гнатишака, якого патрульні затримали за водіння у нетверезому стані. Його позбавили водійських прав та оштрафували на 10,2 тис. грн. З тексту рішення суду, опублікованого 4 грудня, стали відомі додаткові подробиці цього прикрого інциденту.

Нагадаємо, що патрульні поліцейські затримали 30-річного Любомира Гнатишака за водіння у нетверезому стані ще на початку вересня. На трасі Київ – Чоп біля села Солонка патрульні побачили припарковане у недозволеному місці авто Skoda, під час спілкування із водієм поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Однак від проходження медичної перевірки Любомир Гнатишак тоді відмовився.

Через два дні після затримання Любомир Гнатишак написав заяву на звільнення з посади водія голови ЛОДА Олега Синютки. Речниця Львівської ОДА також повідомляла, що Любомира Гнатишака затримали на його приватному авто.

У постанові суду вказано автомобіль Skoda, за кермом якого затримали Любомира Гнатишака, був на польській реєстрації (Перемишль). Він також кілька разів подавав заяви про відкладення судового розгляду за станом здоров’я та не приходив на засідання.

Під час судового засідання двоє свідків стверджували, що Любомир Гнатишак не керував авто у нетверезому стані. Зокрема, колишня дівчина Любомира Гнатишака заявила, що після сварки вона йшла пішки додому і він її наздогнав на автомобілі разом зі своїм товаришем. За її словами, саме товариш був за кермом автомобіля. Товариш Гнатишака підтвердив її слова, стверджуючи, що залишив його з дівчиною в автомобілі на узбіччі і пішов додому пішки.

Однак суд не взяв до уваги покази свідків, визнавши товариша та екс-дівчину підозрюваного зацікавленими у справі особами. Надані у суді покази також суперечать поясненням дівчини у день затримання, оскільки тоді вона не говорила, що за кермом авто був товариш Гнатишака.

В результаті суддя Залізничного райсуду Львова Ганна Пилип’юк визнала 30-річного Любомира Гнатишака винним у водінні авто у нетверезому стані та оштрафувала на 10,2 тис. грн. з позбавлення права керувати автомобілями один рік. Протягом десять днів постанову можна оскаржити у апеляційному суді.

Водителя Олега Синютки лишили прав

Задержанного пьяным водителя председателя ЛОГА лишили прав и оштрафовали на 10,2 тыс. Грн. Об этом сообщает ZAXID.NET. https://zaxid.net/zatrimanogo_pyanim_vodiya_golovi_loda_pozbavili_prav_i_oshtrafuvali_na_102_tis_grn_n1471199

Судья Железнодорожного районного суда Львова Анна Пилипюк признала виновным водителя председателя ЛОГА Любомира Гнатишака, которого патрульные задержали за вождение в нетрезвом состоянии. Его лишили водительских прав и оштрафовали на 10,2 тыс. грн. Из текста решения суда, опубликованного 4 декабря, стали известны дополнительные подробности этого досадного инцидента.

Напомним, что патрульные полицейские задержали 30-летнего Любомира Гнатишака за вождение в нетрезвом состоянии еще в начале сентября. На трассе Киев - Чоп возле села Солонка патрульные увидели припаркованное в неположенном месте авто Skoda, во время общения с водителем полицейские обнаружили у него признаки алкогольного опьянения. Однако от прохождения медицинской проверки Любомир Гнатишак тогда отказался.

Через два дня после задержания Любомир Гнатишак написал заявление на увольнение с должности водителя председателя ЛОГА Олега Синютки. Пресс-секретарь Львовской ОГА также сообщала, что Любомира Гнатишака задержали на его частном авто.

В постановлении суда указано автомобиль Skoda, за рулем которого задержали Любомира Гнатишака, был на польской регистрации (Перемышль). Он также несколько раз подавал заявление об отложении судебного разбирательства по состоянию здоровья и не являлся на заседания.

Во время судебного заседания двое свидетелей утверждали, что Любомир Гнатишак не управлял авто в нетрезвом состоянии. В частности, бывшая девушка Любомира Гнатишака заявила, что после ссоры она шла пешком домой, и он ее догнал на автомобиле вместе со своим товарищем. По ее словам, именно товарищ был за рулем автомобиля. Товарищ Гнатишака подтвердил ее слова, утверждая, что оставил его с девушкой в автомобиле на обочине и пошел домой пешком.

Однако суд не принял во внимание показания свидетелей, признав товарища и экс-девушку подозреваемого заинтересованными в деле лицами. Предоставленные в суде показания также противоречат объяснениям девушки в день задержания, поскольку тогда она не говорила, что за рулем авто был товарищ Гнатишака.

В результате судья Железнодорожного райсуда Львова Анна Пилипюк признала 30-летнего Любомира Гнатишака виновным в вождении в нетрезвом состоянии и оштрафовала на 10,2 тыс. грн. с лишением права управлять транспортными один год. В течение десяти дней постановление можно обжаловать в апелляционном суде.