Саакашвили, граница, Шегини, Садовой

Анонсоване прибуття Міхєєв Саакашвілі в Україну відбулося 10 вересня, але не через ПП "Краковець", як передбачалося спочатку, а через ПП "Шегині". Не обійшлося без сутичок.

Нагадаємо, в ДПСУ відзначали, що не збираються пропускати Саакашвілі на територію України, тому у нього повинні забрати паспорти (внутрішній і два зарубіжних) і повернути назад до Польщі.

Українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений головою Одеської обласної державної адміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії. На посту глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента в недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів".

Тоді ж колишній президент Грузії Саакашвілі оголосив про створення власної партії, з якої яку піде на вибори до українського парламенту.

У Грузії політик звинувачується за чотирма кримінальними статтями. Йому загрожує до 11 років позбавлення волі. Позбавили громадянства Саакашвілі в кінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня.


Анонсируемое прибытие Михеила Саакашвили в Украину произошло 10 сентября, но не через ПП "Краковец", как предполагалось вначале, а через ПП "Шегини". Не обошлось без столкновений. 

Напомним, в ГПСУ отмечали, что не собираются пропускать Саакашвили на территорию Украины, поэтому у него должны забрать паспорта (внутренний и два зарубежных) и вернуть обратно в Польшу.

Украинское гражданство Саакашвили предоставил своим указом президент Украины Петр Порошенко в конце мая 2015 года. Накануне получения украинского паспорта он был назначен председателем Одесской облгосадминистрации. В декабре 2015 года его лишили гражданства Грузии. На посту главы Одесской области Саакашвили проработал полтора года, после чего объявил об отставке, обвиняя президента в несоблюдении обещаний и продвижении на руководящие должности в райадминистрациях "старых коррупционеров".

Тогда же бывший президент Грузии Саакашвили объявил о создании собственной партии, с которой которой пойдет на выборы в украинский парламент.

В Грузии политик обвиняется по четырем уголовным статьям. Ему грозит до 11 лет лишения свободы. Лишили гражданства Саакашвили в конце июля, когда он был за пределами Украины. Сам политик пообещал вернуться 10 сентября.