Александр Тищенко, военком, суд, призывАпеляційний суд виправдав військового комісара Львівської області Олександра Тищенка, який оприлюднив списки 15 тис. ухильників від призову. Про це Олександр Тищенко написав на своїй сторінці у Facebook

Нагадаємо, восени 2017 року військовий комісар Львівської області Олександр Тищенко оприлюднив фамілії 15 тисяч призовників, які ухилилися від призову. Суд першої інстанції оштрафував його на 5,1 тис. грн. Проте Апеляційний суд Львівської області скасував постанову Личаківського районного суду Львова про притягнення до відповідальності військового комісара області Олександра Тіщенка.

"Сьогодні закінчилося п'ятимісячне відстоювання моїх прав в українському суді перемогою здорового глузду та захисту державних інтересів. Зокрема, рішенням апеляційного суду Львівської області скасована постанова Личаківського районного суду про притягнення мене до адміністративної відповідальності за розголошення персональних даних призовників, як незаконна. Таким чином підтверджено мою правоту виконання службових обов'язків щодо заходів для здійснення призову на строкову військову службу восени 2017 року", – повідомив Тіщенко.

Він зазначив, що під час судового процесу його підтримали побратими, волонтери і просто небайдужі громадяни.

Довідка SQ. Львівський обласний військовий комісаріат 22 листопада 2017 року опублікував у Facebook списки призовників, які ухиляються від служби. У списках було вказано імена, прізвища, по батькові і дати народження призовників за кожним районом Львівської області – загалом приблизно 15 тис. осіб. Серед них ті, хто не з'явився у військкомати для скерування на службу, і ті, хто одержав повістки і не з'явився в пункт призову. Після того, як інформація набула розголосу, сторінку воєнкома було видалено.


Апелляционный суд оправдал военного комиссара Львовской области Александра Тищенко, который обнародовал списки 15 тыс. уклонистов от призыва. Об этом Александр Тищенко написал на своей странице в Facebook

Напомним, осенью 2017 года военный комиссар Львовской области Александр Тищенко обнародовал фамилии 15 000 призывников, уклонившихся от призыва. Суд первой инстанции оштрафовал его на 5,1 тыс. грн. Однако Апелляционный суд Львовской области отменил постановление Лычаковского районного суда Львова о привлечении к ответственности военного комиссара области Александра Тищенко.

"Сегодня закончилось пятимесячно7 отстаивание моих прав в украинском суде победой здравого смысла и защиты государственных интересов. В частности, решением апелляционного суда Львовской области отменено постановление Лычаковского районного суда о привлечении меня к административной ответственности за разглашение персональных данных призывников, как незаконное. Таким образом подтверждена мою правоту выполнения служебных обязанностей по мерам для осуществления призыва на срочную военную службу осенью 2017 года", - сообщил Тищенко.

Он отметил, что во время судебного процесса его поддержали собратья, волонтеры и просто неравнодушные граждане.

Справка SQ. Львовский областной военный комиссариат 22 ноября 2017 года опубликовал в Facebook списки призывников, уклоняющихся от службы. В списках было указано имена, фамилии, отчества и даты рождения призывников по каждому району Львовской области - всего около 15 тыс. человек. Среди них те, кто не явился в военкоматы для направления на службу, и те, кто получил повестки и не появился в пункт призыва. После того, как информация получила огласку, страница военкома была удалена.