петарда, Новый год, пострадалиПравоохоронці Львівщини вилучили більше десяти тисяч піротехнічних виробів. Під час відпрацювання з виявлення фактів незаконного продажу та незаконного поводження з піротехнічними виробами у Львові та в області поліцейські склали 76 адміністративних протоколів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час святкування Нового року та Різдва на Львівщині було зафіксовано два випадки травмування піротехнічними виробами. Обидва стались у новорічну ніч.

Так, о 1.30 у Самбірську центральну районну лікарню за допомогою звернувся 36-річний місцевий мешканець, у якого медики діагностували "травматичну ампутацію трьох пальців лівої кисті". Як встановили правоохоронці, травму чоловік отримав внаслідок вибуху петарди.

О 2.25 на оперативну лінію 102 до правоохоронців надійшло ще одне повідомлення від лікаря швидкої медичної допомоги про те, що у Залізничному районі Львова 21-річний чоловік отримав травму обох рук. Поліцейські встановили, що у цьому випадку потерпілий також був травмований внаслідок вибуху петарди.

Під час відпрацювання, яке правоохоронці проводили з метою виявлення фактів незаконного продажу та незаконного поводження з піротехнічними виробами у Львові та в області, було складено 76 адміністративних протоколів за ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім того, поліцейські Львівщини вилучили з обігу більше десяти тисяч піротехнічних виробів.


Правоохранители Львовщины изъяли более десяти тысяч пиротехнических изделий. Во время отработки по выявлению фактов незаконной продажи и незаконного обращения с пиротехническими изделиями во Львове и в области полицейские составили 76 административных протоколов. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Во время празднования Нового года и Рождества на Львовщине было зафиксировано два случая травмирования пиротехническими изделиями. Оба произошли в новогоднюю ночь.

Так, в 1.30 в Самборскую центральную районную больницу за помощью обратился 36-летний местный житель, у которого медики диагностировали "травматическую ампутацию трех пальцев левой кисти". Как установили правоохранители, травмы мужчина получил в результате взрыва петарды.

В 2.25 на оперативную линию 102 в милицию поступило еще одно сообщение от врача скорой медицинской помощи о том, что в Железнодорожном районе Львова 21-летний мужчина получил травму обеих рук. Полицейские установили, что в этом случае потерпевший также был травмирован в результате взрыва петарды.

Во время отработки, которую правоохранители проводили с целью выявления фактов незаконной продажи и незаконного обращения с пиротехническими изделиями во Львове и в области, было составлено 76 административных протоколов за ст.195-6 (нарушение порядка производства, хранения, перевозки, торговли и использования пиротехнических средств ) КоАП. Санкция статьи предусматривает наложение штрафа от 60 до 100 необлагаемых минимумов доходов граждан. Кроме того, полицейские Львовщины изъяли из оборота более десяти тысяч пиротехнических изделий.