флаги, суд, Городок, сжегСуд на півроку ув’язнив чоловіка, що спалив два прапори України у Городку. У суді обвинувачений сказав, що свідомо підпалив прапори запальничкою. Про це повідомляє ZAXID.NET

Суддя Городоцького районного суд Львівської області Оксана Перетятько визнала винним 31-річного сумчанина, який у травні цього року спалив два прапори України у Городку на пам’ятнику жертвам політичних репресій. Про це йдеться у вироку суду, що оприлюднене у судовому реєстрі 4 вересня. 

31-річний житель Сумської області вночі 22 травня 2018 року спалив два прапори України, що були на пам’ятнику жертвам політичних репресій. Під час судового засідання він сказав, що побачив прапори України у Городку та свідомо підпалив їх запальничкою.

Очевидці зазначали, що чоловік вигукував, що він не любить Україну та хоче жити в Росії. Під час засідання суду чоловік заявив, що зараз шкодує про цей вчинок.

Суд визнав його винним у публічній нарузі над державними символами України та засудив до шести місяців арешту. Захисник обвинуваченого просив суд про призначення штрафу, а не арешту, однак через те, що чоловік офіційно є не працевлаштованим, суд відхилив це клопотання.


Суд на полгода заключил человека, сжег два флага Украины в Городке. В суде обвиняемый сказал, что сознательно поджег флаги зажигалкой. Об этом сообщает ZAXID.NET

Судья Городокского районного суда Львовской области Оксана Перетятько признала виновным 31-летнего сумчанина, который в мае этого года сжег два флага Украины в Городке на памятнике жертвам политических репрессий. Об этом говорится в приговоре суда, обнародованном в судебном реестре 4 сентября. 

31-летний житель Сумской области ночью 22 мая 2018 года сжег два флага Украины, которые были на памятнике жертвам политических репрессий. Во время судебного заседания он сказал, что увидел флаги Украины в Городке и сознательно поджег их зажигалкой.

Очевидцы отмечали, что человек выкрикивал, что он не любит Украину и хочет жить в России. Во время заседания суда мужчина заявил, что сейчас жалеет об этом поступке.

Суд признал его виновным в государственном надругательстве над государственными символами Украины и приговорил к шести месяцам ареста. Защитник обвиняемого просил суд о назначении штрафа, а не ареста, однако из-за того, что человек официально является не трудоустроенным, суд отклонил это ходатайство.