суд, убийство по неосторожности, защищался, ДрогобычДрогобицький міськрайонний суд виніс вирок чоловікові, який, обороняючись, ненавмисно поранив нападника, що помер від крововтрати. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Трагедія сталася 3 січня 2018 року приблизно о 1:30 в квартирі загиблого. Між обвинуваченим та власником квартири, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, виник конфлікт. Намагаючись вихопити з руки сп'янілого кухонний ніж, обвинувачений "здійснив декілька рухів рукою умисно, завдавши один удар ножем в ділянку лівої гомілки". Рана виявилася смертельною, бо були пошкоджені кровоносні судини, що призвело до гострої крововтрати та смерті останнього.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся. Пояснив, що тієї ночі зайшов до потерпілого додому. Той кілька днів до того випивав і зараз був напідпитку та лежав. Обвинувачений привітався та мав намір переночувати в нього, щоб не будити маму, яка забула витягнути ключі з дверей, і він не міг потрапити до себе до хати. Несподівано хазяїн квартир, лежачи, вдарив його ножем в ногу. Він схопив нападника за руку, в якій знаходився ніж, та між ними почалася боротьба, в якій, очевидно, ним була заподіяна рана загиблому, що призвело в подальшому до його смерті. Ще не знаючи цього, йому таки вдалося вихопити ніж, з яким він вибіг на вулицю та викинув його. Слід за цим, він повернувся до квартири та побачив, що останній лежить і тяжко дихає. Почав дивитися, що з ним, і відчув на руці кров. Розуміючи, що поранив його, викликав швидку та поліцію. Шкодує, що так сталося, він з загиблим були сусідами та товаришували.

Суд погодився з кваліфікацією слідства, що вбивство було здійснено по необережності, хоча обвинувачений "повинен був і міг передбачити, якби діяв з більшою обачністю, не розглядаючи настання смерті, як один із можливих наслідків своєї поведінки у вигляді злочинної недбалості". Тому вирішив, що слід призначити максимальне покарання в межах санкції ч.1 ст. 119 КК України. Разом з тим, виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе із звільненням від відбування покарання з випробовуванням.

27 квітня 2018 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області ухвалив призначити обвинуваченому покарання у виді п'ятb років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування  покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.


Дрогобычский горрайонный суд вынес приговор мужчине, который, обороняясь, нечаянно ранил нападавшего, который умер от кровопотери. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Трагедия произошла 3 января 2018 примерно в 1:30 в квартире погибшего. Между обвиняемым и владельцем квартиры, который находился в состоянии алкогольного опьянения, возник конфликт. Пытаясь выхватить из рук пьяного кухонный нож, обвиняемый "совершил несколько движений рукой умышленно, нанеся один удар ножом в область левой голени". Рана оказалась смертельной, поскольку были повреждены кровеносные сосуды, что привело к острой кровопотери и смерти последнего.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении инкриминируемого ему уголовного преступления признал полностью, в содеянном искренне раскаялся. Объяснил, что той ночью зашел к потерпевшему домой. Тот несколько дней до того выпивал и сейчас был пьян и лежал. Обвиняемый поздоровался и намеревался переночевать у него, чтобы не будить маму, которая забыла вытащить ключи из дверей, и он не мог попасть к себе в дом. Неожиданно хозяин квартир, лежа, ударил его ножом в ногу. Он схватил нападающего за руку, в которой находился нож, и между ними началась борьба, в которой, очевидно, им был причинен рана погибшему, что привело в дальнейшем к его смерти. Еще не зная этого, ему удалось выхватить нож, с которым он выбежал на улицу и выбросил его. Вслед за этим, он вернулся в квартиру и увидел, что последний лежит и тяжело дышит. Начал смотреть, что с ним, и почувствовал на руке кровь. Понимая, что ранил его, вызвал скорую и полицию. Сожалеет, что так произошло, он с погибшим были соседями и дружили.

Суд согласился с квалификацией следствия, что убийство было совершено по неосторожности, хотя обвиняемый "должен был и мог предвидеть, если бы действовал с большей осмотрительностью, не рассматривая наступления смерти, как один из возможных последствий своего поведения в виде преступной небрежности". Поэтому решил, что следует назначить максимальное наказание в пределах санкции ч.1 ст. 119 УК Украины. Вместе с тем, исправления и перевоспитания обвиняемого возможно с освобождением от отбывания наказания с испытанием.

27 апреля 2018 Дрогобычский горрайонный суд Львовской области постановил назначить обвиняемому наказание в виде пьятb лет лишения свободы. Однако освободил от отбывания наказания с испытательным сроком продолжительностью три года.