ДТП, военнослужащий, суд25 жовтня Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області засудив до штрафу військовослужбовця – учасника бойових дій, який, керуючи КрАЗом, травмував пішохода. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

ДТП сталася 18 квітня 2017 року о 12 годині 50 хвилин на автодорозі сполученням Львів - Луцьк зі сторони м. Луцька в напрямку м. Львова, при проїзді ділянки автодороги в с. Бабичі на вул. Львівській, біля будинку №24, Радехівського району Львівської області. Керуючи автомобілем КрАЗ-250, на шасі якого був встановлений стріловий кран вантажопідйомністю 20 тон,  військовослужбовець грубо порушив вимоги Правила дорожнього руху України. Це виразилося в тому, що він під час руху не стежив за габаритами керованого ним автомобіля "КрАЗ-250" та встановленого крана, у якого під час руху був відкритий правий захисний кожух електродвигунів. При проїзді повз пішохода, який йшов по правому узбіччі по напрямку його руху, не вибрав до останнього безпечного бокового інтервалу, в наслідок чого, зачепив його відкритим правим захисним кожухом електродвигунів кранової установки. Внаслідок ДТП пішохід травми середнього ступеня тяжкості, зокрема перелом верхньощелепової пазухи, множинних забійно-рвані рани голови та обличчя.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованого йому злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, визнав у повному обсязі.

Потерпілий подав заяву, в якій просив проводити розгляд справи за його відсутності та суворо не карати обвинуваченого.

Обираючи покарання обвинуваченому, Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області врахував тяжкість вчиненого злочину, особу обвинуваченого, який раніше не судимий, його щире каяття, на обліку в психіатричному, наркологічному кабінеті не перебуває, позитивно характеризується за місцем проходження служби.

З огляду на вищенаведене, суд ухвалив визнати військовослужбовця винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5100,00 грн. Також він має сплатити на користь держави витрати, пов'язані за проведення експертизи у сумі 4456,80 грн.


25 октября Каменка-Бугский районный суд Львовской области приговорил к штрафу военнослужащего - участника боевых действий, который, управляя КрАЗом, травмировал пешехода. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

ДТП произошло 18 апреля 2017 в 12:50 на автодороге Львов - Луцк со стороны г. Луцка в направлении г. Львова, при проезде участка автодороги в с. Бабичи на ул. Львовской, возле дома №24, Радеховского района Львовской области. Управляя автомобилем КрАЗ-250, на шасси которого был установлен стреловой кран грузоподъемностью 20 тонн, военнослужащий грубо нарушил требования ПДД Украины. Это выразилось в том, что он во время движения не следил за габаритами управляемого им автомобиля "КрАЗ-250" и установленного крана, у которого во время движения был открыт правый защитный кожух электродвигателей. При проезде мимо пешехода, который шел по правой обочине по направлению его движения, не выбрал до последнего безопасного бокового интервала, в результате чего, задел его открытым правым защитным кожухом электродвигателя крановой установки. В результате ДТП пешеход травмы средней степени тяжести, в том числе перелом верхнечелюстной пазухи, множественных убойно рваные раны головы и лица.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении инкриминируемого ему преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 286 УК Украины, признал в полном объеме.

Пострадавший подал заявление, в котором просил проводить рассмотрение дела в его отсутствие и строго не наказывать обвиняемого.

Выбирая наказание обвиняемому, Каменка-Бугский районный суд Львовской области учел тяжесть совершенного преступления, личность обвиняемого, ранее не судимого, его искреннее раскаяние, на учете в психиатрическом, наркологическом кабинете не находившегося, положительно характеризующегося по месту прохождения службы.

Учитывая вышеизложенное, суд постановил признать военнослужащего виновным в совершении преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 286 УК Украины и назначить ему наказание в виде штрафа в размере 300 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 5100,00 грн. Также он должен уплатить в пользу государства расходы, связанные с проведение экспертизы в сумме 4456,80 грн.