строительство, многоэтажка, ГАСК, СудоваяДАБІ скасував дію містобудівних умов і обмежень щодо забудови на вулиці Судова у Львові. Про це повідомляє прес-служба Департаменту Держархібудінспекції у Львівській області.

Департамент ДАБІ у Львівській області провела позапланову перевірку Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради щодо законності видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Судова у місті Львові. Під час проведення позапланової перевірки встановлено, що містобудівні умови і обмеження видані з порушенням вимог законодавства.

Згідно договору оренди землі земельну ділянку надано в оренду для будівництва адміністративно-офісної будівлі, тоді як містобудівні умови та обмеження видано на будівництво багатоквартирного житлового будинку. Крім того, їх видано за відсутності плану зонування території або розробленого детального плану.

За результатами перевірки, Департаментом прийнято рішення про скасування дії містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки. На даний час посадовими особами ДАБІ, в порядку здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду, вживаються невідкладні заходи щодо скасування документів, які дають право виконання будівельних робіт за вказаною адресою та зупинення виконання будівельних робіт на вище зазначеному об’єкті будівництва.


ГАСК отменил действие градостроительных условий и ограничений застройки на улице Судовая во Львове. Об этом сообщает пресс-служба Департамента Госархистройинспекции в Львовской области.

Департамент ГАСК в Львовской области провела внеплановую проверку Управления архитектуры и урбанистики Департамента градостроения Львовского городского совета относительно законности выдачи градостроительных условий и ограничений застройки земельного участка на строительство многоквартирного жилого дома со встроенными помещениями общественного назначения по ул. Судовая во Львове. При проведении внеплановой проверки установлено, что градостроительные условия и ограничения выданы с нарушением требований законодательства.

Согласно договору аренды земли земельный участок предоставлен в аренду для строительства административно-офисного здания, тогда как градостроительные условия и ограничения выданы на строительство многоквартирного жилого дома. Кроме того, они выданы при отсутствии плана зонирования территории или разработанного детального плана.

По результатам проверки, Департамент принял решение об отмене действия градостроительных условий и ограничений застройки земельного участка. В настоящее время должностными лицами ГАСК, в порядке осуществления государственного архитектурно-строительного надзора, принимаются меры по отмене документов, дающих право выполнения строительных работ по указанному адресу и остановке выполнения строительных работ на выше указанном объекте строительства.