"Бойко-фест", палатка, ДТП, погибла девушка, судНа Львівщині амністували водія, який у 2015 році на "Бойко-фесті" в'їхав у палатку з туристами. В результаті ДТП загинула 25-річна дівчина. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Трагедія сталася 9 серпня 2015 року в селі Явора Турківського району під час етнофестивалю "Бойко-fest". Як зазначається у матеріалах вироку, електрик Турківської міської ради о 23:00 заїхав на автомобілі ВАЗ-2108 на територію "Співочого поля". Там він припаркував машину на схилі поля, залишивши двері - відчиненими, а в замку запалювання – ключи. Автомобіль, у котрого була несправна стоянкова гальмівна система, яка при відключеному від трансмісії двигуні не забезпечувала його нерухомий стан, почав котитися вниз та наїхав на дві туристичні палатки, у яких перебували п'ять чоловік. Внаслідок цього загинула дівчина – 25-річна вчителька фізкультури Ірина Хмилівська із Самбора. Ще одна людина отримала травми.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєному кримінальному правопорушенні визнав повністю та просив застосувати до нього Закон України "Про амністію" від 22.12.2016 року, оскільки має на утриманні неповнолітню дитину. Матеріальну шкоду двом потерпілим відшкодував.

Старосамбірський районний суд Львівської області 31 жовтня 2017 року визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 287 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк один рік, без позбавлення права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів. Проте звільнив від відбування покарання, застосувавши до нього Закон України "Про амністію у 2016 році".

Окрім того, чоловік має сплатити батькам загиблої дівчини по 250 тисяч гривень (усього -500 тис.) моральної шкоди та 150 тис. грн. – другому потерпілому. Розмір заподіяної їм моральної шкоди суд вважає достатньою та обґрунтованою.


На Львовщине амнистировали водителя, который в 2015 году на "Бойко-фесте" въехал в палатку с туристами. В результате ДТП погибла 25-летняя девушка. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Трагедия произошла 9 августа 2015 года в селе Явора Турковского района во время этнофестиваля "Бойко-fest". Как отмечается в материалах приговора, электрик Турковского городского совета в 23:00 заехал на автомобиле ВАЗ-2108 на территорию "Певческого поля". Там он припарковал машину на склоне поля, оставив двери - открытыми, а в замке зажигания - ключи. Автомобиль, у которого была неисправна стояночная тормозная система, которая при отключенном от трансмиссии двигателе не обеспечивала его неподвижное состояние, начал катиться вниз и наехал на две туристические палатки, в которых находились пять человек. В результате погибла девушка - 25-летняя учительница физкультуры Ирина Хмилевска из Самбора. Еще один человек получил травмы.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершенном уголовном правонарушении признал полностью и просил применить к нему Закон Украины "Об амнистии" от 22.12.2016 года, поскольку имеет на иждивении несовершеннолетнего ребенка. Материальный ущерб двум пострадавшим возместил.

Старосамборский районный суд Львовской области 31 октября 2017 года признал мужчину виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ст. 287 УК Украины, и назначил наказание в виде лишения свободы на срок один год, без лишения права занимать должности, связанные с ответственностью за техническое состояние или эксплуатацию транспортных средств. Однако освободил от отбывания наказания, применив к нему Закон Украины "Об амнистии в 2016 году".

Кроме того, водитель должен заплатить родителям погибшей девушки по 250 000 гривен (всего -500 тыс.) морального вреда и 150 тыс. грн. - второму пострадавшему. Размер причиненного им морального вреда суд посчитал достаточным и обоснованным.