вода, качество, Червоноград, пикетМешканці Червонограда збираються пікетувати міськраду через якість води у трубах. Про це повідомляє "Форпост". 

В мережі оприлюднили фото стану підземних комунікацій, через які вода потрапляє до споживачів. Мешканці міста вже планують зібратись із пікетом під Червоноградською міською радою.

Речниця міськради Надія Земницька повідомила, що замінити усі старі комунікації наразі неможливо і пропонує мешканця зачекати декілька років.

"Бюджет міста близько 600 мільйонів гривень. Вартість заміни мереж водопостачання біля 220 мільйонів гривень. Щоб реалізувати цей проект потрібно, наприклад, рік не виплачувати зарплат вчителям, медикам, бібліотекарям й іншим державним установам. Хто на це погодиться? Локальна заміна труб (наприклад, як цьогоріч на Сокальській) ефекту WOW не дасть. А різним міжнародним і державним фондам станція знезалізнення не є цікавою. Тому постійні відмови".

Речниця міськради Надія Земницька

Також вона пояснила чому піднімають ціни на водопостачання. За її словами, вартість матеріалів зростає, мінімальна зарплата зростає, то, відповідно, і тариф зростає. Також вона пояснила, що у тариф не закладено модернізацію. Через борги ДП "Львіввугілля", а це 22 мільйони гривень, водоканал не може міняти труби.


Жители Червонограда собираются пикетировать горсовет из-за качества воды в трубах. Об этом сообщает "Форпост". 

В сети опубликовали фото состояния подземных коммуникаций, через которые вода попадает к потребителям. Жители города уже планируют собраться с пикетом под Червоноградским городским советом.

Спикер горсовета Надежда Земницька сообщила, что заменить все старые коммуникации пока невозможно и предлагает жителям подождать несколько лет.

"Бюджет города около 600 000 000 гривен. Стоимость замены сетей водоснабжения около 220000000 гривен. Чтобы реализовать этот проект, нужно, например, год не выплачивать зарплаты учителям, медикам, библиотекарям и другим государственным учреждениям. Кто на это согласится? Локальная замена труб (например, как в этом году на Сокальский) эффекта не даст. А различным международным и государственным фондам станция обезжелезивания не интересна. Поэтому постоянные отказы".

Спикер горсовета Надежда Земницька

Также она объяснила, почему поднимают цены на водоснабжение. По ее словам, стоимость материалов растет, минимальная зарплата растет, соответственно, и тариф растет. Также она пояснила, что в тариф не заложена модернизация. И из-за долгов ГП "Львовуголь", а это 22 миллиона гривен, водоканал не может менять трубы.