ресторан, предприниматель, штраф, трудЗа неналежне оформлення трудових відносин з офіціантами у Городоцькому районі оштрафовали підприємця. Про це повідомляє ГУ Держпраці у Львівській області. 

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування у фізичної особи підприємця, що працює у  сфері ресторанного бізнесу. Заклад знаходиться у Городоцькому районі Львівської області.

Інспектори   встановили факт використання праці без належного оформлення трудових відносин з  трьома офіціантами.

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) суб’єкти господарювання несуть відповідальність у вигляді штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Відтак  на ФОП накладено штраф  у розмірі 335070 грн.

Водночас  в межах інспекційного відвідування інспектори зафіксували і недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. Отже, підприємцю також доведеться сплатити ще 74 460 гривень.


За ненадлежащее оформление трудовых отношений с официантами в Городокском районе оштрафовали предпринимателя. Об этом сообщает ГУ Гоструда во Львовской области. 

Специалисты ГУ Гоструда во Львовской области провели инспекционное посещение физического лица предпринимателя, работающего в сфере ресторанного бизнеса. Заведение находится в Городокском районе Львовской области.

Инспекторы установили факт использования труда без надлежащего оформления трудовых отношений с тремя официантами.

В соответствии с абзацем 2 части 2 статьи 265 Кодекса законов о труде Украины за фактический допуск работника к работе без оформления трудового договора (контракта) субъекты хозяйствования несут ответственность в виде штрафа в тридцатикратном размере минимальной заработной платы, установленной законом на момент выявления нарушения, за каждого работника, в отношении которого совершено нарушение. Поэтому на ФОТ наложен штраф в размере 335 070 грн.

В то же время в пределах инспекционного посещения инспекторы зафиксировали и несоблюдение минимальных гарантий оплаты труда. Итак, предпринимателю также придется заплатить еще 74 460 гривен.