ночь во Львове, программаВже у п’ятницю стартує фестиваль "Ніч у Львові". Фестиваль обіцяє чимало цікавих нічних екскурсій, атракцій, мистецьких акцій та перформансів, майстер-класів, дискусій та музики в музеях, галереях, театрах, храмах і просто на вулицях та площах міста. Фестиваль триватиме з 13 до 15 липня, і буде задіяно близько 30−40 локацій. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За даними прес-служби, 13 липня відбудеться відкриття "Ночі у Львові“, проте не традиційно о 19.00, а в 22.30 - музично-світловим дійством на площі Ринок.

Зі слів Марти Іванишин, директорки Центру Довженка та організаторки проекту "Ніч у Львові", у Центрі Довженка (просп. Червоної Калини, 81) у ці дні також відбуватимуться безліч цікавих подій.

Зокрема, 13 липня о 21.00 в Центрі Довженка відбудеться "кіноніч" — показ фільмів на даху Центру.

О 21.30 в Центрі Довженка вперше під час "Ночі у Львові" відбудеться Джазова ніч, тож усіх запрошують насолодитись джазовою музикою.

"Ми привозимо джазовий колектив, і власне Роман Бордун — це львів’янин, який зараз мешкає у Кракові, і він згодився зі своїм колективом приїхати до нас у Львів. Вхід вільний, тому ми радо запрошуємо усіх на наші події", — сказала Марта Іванишин.

Також у Центрі Довженка 14 липня о 22.00 відбудеться моновистава "Лондон".

Під час фестивалю на усіх чекає: концерти та багато живої музики, театралізовані екскурсії та прем’єри вистав, виставки живопису та нічні екскурсії підземеллями храмів Львова, джазова музика, найрізноманітніші майстер-класи, спортивна галявина та інші заходи в різних локаціях міста.

Так, 13 липня Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує о 19.45, 20.30, 21.15, 22.00 на нічну феєричну екскурсію "Обрядові забави на Петра". Тривалість екскурсії — півтори години. Квитки можна придбати лише заздалегідь онлайн  або у касах за адресою: антикафе CoMMuna вул. Галицька 1 (2-й поверх) працює цілодобово, COME IN вул. С. Крушельницької з 10.00 — 23.00.

Як розповів директор Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького Роман Назаровець, спочатку відвідувачі зайдуть до церкви Михайла, де дізнаються про ікони Петра і Павла. Далі відвідають хатину музиканта, де будуть співати українських пісень-петрівок. Далі дівчат і хлопців, які будуть на екскурсії, роз’єднають. Дівчата підуть на унікальний майстер-клас— "прочухрання“ (чухрання вовни), де будуть чухрати цю вовну, і прясти, і ткати, а потім виготовлять з вовни для себе коралі. Хлопці, відповідно, підуть до майстра і будуть вивчати бондарство. Цей унікальний майстер-клас ніхто не проводить взагалі ні у Львові, ні деінде. Для цих майстер-класів вся група з’єднається разом і піде до озера, де по дорозі їх буде лякати "нечиста сила“. На озері відвідувачів будуть зустрічати лісові мавки і дівчата зможуть плести віночки і пускати їх на озеро. Відповідно, буде облаштована фотозона, де можна буде сфотографуватися. На великій галявині буде саме свято "Петрування“, де гості зможуть і потанцювати, і пострибати, і буде також частування.

Екскурсій буде чотири, починаючи з 19.45 до 22.00. Групи — невеликі — 25 людей. Вартість квитка — 100 грн.

Окрім того, виставу свого аматорського театру представить у Першому театрі один з банкІв. Це для дошкільного і молодшого шкільного віку, тож вистава відбудеться у неділю о 12 годині. А вечірні заходи - традиційні — проект "Кіно в парку“, який буде поєднаний з "Ніччю в парку“, у п’ятницю, суботу та неділю згідно з розкладом показів.

Усі три дні фестивалю буде задіяний Італійський дворик, що на пл. Ринок, 6, та музей.

"В п’ятницю, суботу і неділю ми будемо працювати з продовженим графіком. В п’ятницю, 13 липня, в нас відбудеться Ніч віртуозів Львова — це буде поєднання балету з класичною музикою та з балетним дійством. В суботу і в неділю в нас буде два вечори оперної музики. Також всі три дні в нас буде жива музика, тому всіх запрошуємо", — сказав Петро Пуняк, директор ресторану Casa Leone в Італійському дворику.

Під час "Ночі у Львові" працюватимуть близько 60 волонтерів, які організаційно допомагатимуть гостям міста. Карти з програмою будуть і у волонтерів, і в центрах туристичної інформації, в музеях міста, також уже протягом тижня буде розміщена уся поліграфія та інформація про події, які відбуватимуться. Детальна програма — на сайті Lviv.Travel. Також, традиційно, працюватиме мобільний додаток "Ніч у Львові".


В пятницу стартует фестиваль "Ночь во Львове". Фестиваль обещает много интересных ночных экскурсий, достопримечательностей, художественных акций и перформансов, мастер-классов, дискуссий и музыки в музеях, галереях, театрах, храмах и просто на улицах и площадях города. Фестиваль продлится с 13 до 15 июля, и будет задействовано около 30-40 локаций. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

По данным пресс-службы, 13 июля состоится открытие "Ночи во Львове", однако не традиционно в 19.00, а в 22.30 - музыкально-световым представлением на площади Рынок.

По словам Марты Иванишин, директора Центра Довженко и организатора проекта "Ночь во Львове", в Центре Довженко (пр. Красной Калины, 81) в эти дни также пройдут множество интересных событий.

В частности, 13 июля в 21.00 в Центре Довженко состоится "Киноночь" - показ фильмов на крыше Центра.

В 21.30 в Центре Довженко впервые во время "Ночи во Львове" состоится Джазовая ночь, поэтому всех приглашают насладиться джазовой музыкой.

"Мы привозим джазовый коллектив, и собственно Роман Бордун - это львовянин, который сейчас живет в Кракове, и он согласился со своим коллективом приехать к нам во Львов. Вход свободный, поэтому мы с радостью приглашаем всех на наши события", - сказала Марта Иванишин.

Также в Центре Довженко 14 июля в 22.00 состоится моноспектакль "Лондон".

Во время фестиваля всех ждут: концерты и много живой музыки, театрализованные экскурсии и премьеры спектаклей, выставки живописи и ночные экскурсии по подземельям храмов Львова, джазовая музыка, самые мастер-классы, спортивный поляна и другие мероприятия в различных локациях города.

Так, 13 июля Музей народной архитектуры и быта во Львове имени Климентия Шептицкого приглашает в 19.45, 20.30, 21.15, 22.00 на ночную феерическую экскурсию "Обрядовые забавы Петра". Продолжительность экскурсии - полтора часа. Билеты можно приобрести только заранее онлайн  или в кассах по адресу: антикафе CoMMuna ул. Галицкая 1 (2-й этаж) работает круглосуточно, COME IN ул. С. Крушельницкой с 10.00 - 23.00.

Как рассказал директор Музея народной архитектуры и быта им. Климентия Шептицкого Роман Назаровець, сначала посетители зайдут в церковь Михаила, где узнают об иконах Петра и Павла. Далее посетят хижину музыканта, где будут петь украинские песни-петривки. Далее девушек и парней, которые будут на экскурсии, разъединят. Девушки пойдут на уникальный мастер-класс- "прочухрання" (чухрання шерсти), где будут чухрать эту шерсть, и прясть, и ткать, а затем изготовят из шерсти для себя кораллы. Ребята, соответственно, будут изучать бондарство. Этот уникальный мастер-класс никто не проводит вообще ни во Львове, ни в других местах. Для этих мастер-классов вся группа соединится вместе и пойдет к озеру, где по дороге их будет пугать "нечистая сила". На озере посетителей будут встречать лесные нимфы, и девушки смогут плести венки и пускать их на озеро. Соответственно, будет обустроена фотозоне, где можно будет сфотографироваться. На большой поляне будет именно праздник "Петрування", где гости смогут и потанцевать, и попрыгать, и будет также угощение.

Экскурсий будет четыре, начиная с 19.45 до 22.00. Группы - небольшие - 25 человек. Стоимость билета - 100 грн.

Кроме того, представление своего любительского театра представит в Первом театре один из банков. Это для дошкольного и младшего школьного возраста, поэтому представление состоится в воскресенье в 12:00. А вечерние мероприятия - традиционные-проект "Кино в парке", который будет соединен с "Ночью в парке", в пятницу, субботу и воскресенье согласно расписанию показов.

Все три дня фестиваля будет задействован Итальянский дворик, на пл. Рынок, 6, и музей.

"В пятницу, субботу и воскресенье мы будем работать с продленным графиком. В пятницу, 13 июля, у нас состоится Ночь виртуозов Львова - это будет сочетание балета классической музыкой и с балетным действом. В субботу и в воскресенье у нас будет два вечера оперной музыки. Также все три дня у нас будет живая музыка, поэтому всех приглашаем", - сказал Петр Пуняк, директор ресторана Casa Leone в Итальянском дворике.

Во время "Ночи во Львове" будут работать около 60 волонтеров, которые организационно помогут гостям города. Карты программы будут и у волонтеров, и в центрах туристической информации, в музеях города, также уже в течение недели будет размещена вся полиграфия и информация о событиях, которые будут происходить. Подробная программа - на сайте Lviv.Travel. Также, традиционно, будет работать мобильное приложение "Ночь во Львове".

.