выбросы, предприятия, загрязняютДепартамент екології та природних ресурсів повідомив, які підприємства Львівщині були найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища в IV кварталі 2017 року.

До суб’єктів господарювання, що входять до "Переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні" у Львівській області належать: Добротвірська ТЕС, ДП "Львіввугілля", ЛМКП "Львівводоканал", ПАТ "Львівська вугільна компанія".

Впливи підприємств на довкілля у IV кварталі 2017 року:

  • ДП "Львіввугілля": обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин збільшилися на 731,33 тонни (9,1%) у порівнянні з відповідним періодом у 2016 р.
  • Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин збільшилися на 4,816 тис. тонн (55%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Викиди діоксиду вуглецю також збільшилися на 164 тис тонн. Збільшення валових викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря у IV кварталі 2017 року зумовлене збільшенням відпуску електроенергії і відповідно збільшенням спалювання вугілля.
  • ПАТ "Львівська вугільна компанія": обсяги накопичення відходів зменшилися на 28 % (на 53,478 тис. тонн) у порівнянні з IV кв. 2016 р.
  • ЛМКП "Львівводоканал": обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях зменшилися відповідно на 12% (на 0,8 млн.м3) та 27% (на 8 млн.м3) у порівнянні з відповідним періодом 2016 р.

Департамент экологии и природных ресурсов сообщил, какие предприятия Львовской области были наибольшими загрязнителями окружающей природной среды в IV квартале 2017 года. 

К субъектам хозяйствования, входящих в "Перечень 100 объектов, которые являются наибольшими загрязнителями окружающей среды в Украине" во Львовской области относятся: Добротворская ТЭС, ГП "Львовуголь", ЛГКП "Львовводоканал", ОАО "Львовская угольная компания".

Влияние предприятий на окружающую среду в IV квартале 2017 года:

  • ГП "Львовуголь": объемы выбросов в атмосферный воздух загрязняющих веществ увеличились на 731,33 тонны (9,1%) по сравнению с соответствующим периодом 2016-го.
  • Добротворская ТЭС: объемы выбросов в атмосферный воздух загрязняющих веществ увеличились на 4,816 тыс. тонн (55%) по сравнению с аналогичным периодом прошлого года. Выбросы диоксида углерода также увеличились на 164 тыс. тонн. Увеличение валовых выбросов загрязняющих веществ в атмосферный воздух в IV квартале 2017-го обусловлено увеличением отпуска электроэнергии и соответственно увеличением сжигания угля.
  • ОАО "Львовская угольная компания": объемы накопления отходов уменьшились на 28% (на 53,478 тыс. Тонн) по сравнению с IV кв. 2016-м.
  • ЛГКП "Львовводоканал": объемы сбросов в р. Полтва сточных вод после канализационно-очистных сооружений г. Львова по I-й и II-й технологических линиях уменьшились соответственно на 12% (на 0,8 млн.м3) и 27% (на 8 млн.м3) по сравнению с соответствующим периодом 2016-го