учитель, доплата, ассистентЛьвів – єдине місто в Україні, де в міських школах вводять додаткову посаду вихователя (асистента вчителя) та практичного психолога в інклюзивних класах. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 8 вересня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради одноголосно підтримали рішення про введення до штатних розписів загальноосвітніх навчальних закладів міста Львова додаткових посад вихователя (асистента вчителя) та практичного психолога у 69 інклюзивних класів.

"Я вважаю, що 2 вчителя в класі – це норма. А там, де є діти, які потребують особливої уваги, то це навіть не обговорюється. Одна вчителька фізично не може тримати і ліву, і праву частину, і дисципліну, і викладати. Це перший крок. Нас має цікавити якість навчання дітей",- наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

"На сьогоднішній день, відповідно до типових штатних розписів передбачено півставки асистента вчителя у тих класах, де навчаються діти з інклюзивною формою навчання. Звичайно, що робота асистента вчителя надзвичайно важка і важлива і цей рівень оплати праці, який передбачений, – надзвичайно низький. Тому, на сьогоднішній день, ми маємо понад 60% вакансій цієї посади. У випадку введення додаткової штатної одиниці ще додати з міського бюджету півставки асистента-вчителя – це допоможе людині отримувати більшу заробітну плату і, ми сподіваємося, що такі посади не будуть більше вакантними. На сьогоднішній день в місті ми маємо вже сформованих 69 інклюзивних класів. Львів – єдине місто в Україні, яке з міського бюджету проводитиме доплату асистентам вчителя в розмірі півставки", - зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти Львівської міської ради.


Львов - единственный город в Украине, где в городских школах вводят дополнительную должность воспитателя (ассистента учителя) и практического психолога в инклюзивных классах. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня, 8 сентября, во время заседания исполком Львовского городского совета единогласно поддержал решение о введении в штатные расписания общеобразовательных учебных заведений Львова дополнительных должностей воспитателя (ассистента учителя) и практического психолога в 69 инклюзивных классов.

"Я считаю, что 2 учителя в классе - это норма. А там, где есть дети, требующие особого внимания, то это даже не обсуждается. Одна учительница физически не может держать и левую, и правую часть, и дисциплину, и преподавать. Єто первый шаг. Нас должно интересовать качество обучения", - отметил Андрей Садовый, мэр Львова.

"На сегодняшний день, в соответствии с типовыми штатными расписаниями предусмотрена полставки ассистента учителя в тех классах, где учатся дети с инклюзивным форме обучения. Конечно, работа ассистента учителя очень тяжелая и важная, и этот уровень оплаты труда, предусмотренный, - чрезвычайно низкий. Поэтому на сегодняшний день мы имеем более 60% вакансий этой должности. В случае введения дополнительной штатной единицы еще добавить из городского бюджета полставки ассистента-учителя - это поможет человеку получать большую заработную плату и, мы надеемся, что такие должности больше не будут вакантными. На сегодняшний день в городе мы имеем уже сформированных 69 инклюзивных классов. Львов - единственный город в Украине, где из городского бюджета будет проводить доплату ассистентам учителя в размере полставки", - отметила Зоряна Довганик, начальник управления образования Львовского городского совета.