трамвай, СыховЧерез значну завантаженість трамваїв №№ 8 та 2, які курсують до вулиці Вернадського, що на Сихові, у “Львівелектротрансі” розглядають можливість запустити на Сихів ще один трамвайний маршрут – №8А. Про це повідомляє  032.ua з посилання  на речника “Львівелектротрансу” Івана Бондара. 

Трамваї нового маршруту будуть доїжджати до розвортного кільця поблизу кінотеатру імені Довженка.

“Є така проблема, що в годину дуже багато пасажирів сідають в трамваї на зупинках по вулиці Вернадського та Драгана, і до кінотеатру Довженка вагони вже переповнені пасажирами. До нас вже неодноразово зверталися мешканці Сихова з проханням розглянути можливість розвертати частину вагонів в години пік, аби ті пасажири, які садають в трамвай на зупинці “Кінотеатр Довженка”, могли зручніше доїжджати на роботу”, – сказав Бондар.

За його словами на підприємстві розглядають варіант реорганізації руху трамвайних вагонів №№8 та 2. На Сихів наразі курсує 22 трамвайні вагони, тому частині з них можуть скоротити маршрут та присвоїти №8А.

“Ще точно невідомо, як все буде, це лише попередній задум. Можливо, трамваї будуть курсувати за маршрутом 8А не тільки в години пік, а на постійній основі. Все має вирішитися найближчими днями”, – зазначив речник “Львівелектротрансу”.


Из-за значительной загруженности трамваев №№ 8 и 2, которые курсируют до улицы Вернадского, что на Сыхове, в "Львовэлектротрансе" рассматривают возможность запустить на Сыхов еще один трамвайный маршрут - №8А. Об этом сообщает 032.ua со ссылкой на представителя "Львовэлектротранса" Ивана Бондаря. 

Трамваи нового маршрута будут доезжать до розвортного кольца возле кинотеатра имени Довженко.

"Есть такая проблема, в час очень много пассажиров садятся в трамвае на остановках по улице Вернадского и Драгана, и до кинотеатра Довженко вагоны уже переполнены пассажирами. К нам уже неоднократно обращались жители Сыхова с просьбой рассмотреть возможность разворачивать часть вагонов в часы пик, чтобы те пассажиры, которые садятся в трамвай на остановке "Кинотеатр Довженко", могли удобнее добираться на работу", - сказал Бондарь.

По его словам, на предприятии рассматривают вариант реорганизации движения трамвайных вагонов №№8 и 2. На Сыхов пока курсирует 22 трамвайных вагона, поэтому часть из них могут сократить маршрут и присвоить №8А.

"Еще точно неизвестно, как все будет, это лишь предварительный замысел. Возможно, трамваи будут курсировать по маршруту 8А не только в часы пик, а на постоянной основе. Все должно решиться в ближайшие дни", - отметил представитель "Львовэлектротранса".