граната, оружиеНа Львівщині правоохоронці виявили у приватному будинку гранату, запали та пластид. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Миколаївського відділення поліції 7 вересня під час санкціонованого обшуку в будинку 26-річного мешканця одного з сіл району виявили та вилучили гранату РГН, два запали та шість шашок пластиду.

"Власник помешкання нам повідомив, що виявлені боєприпаси належать його брату, котрий проживає у цьому ж будинку і, за його словами, він знайшов їх кілька років тому неподалік однієї з військових частин", – повідомив начальник Миколаївського відділення поліції Віталій Фецинець.

Гранату, запали та пластид поліцейські скерували на експертне дослідження. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, до 6 жовтня на Львівщині проводиться спецоперація "Зброя_та_вибухівка", під час якої правоохоронці проводять заходи по виявленню у громадян незареєстрованої вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Громадяни, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю поліцейським, будуть звільнені від кримінальної відповідальності, а в окремих випадках зможуть зареєструвати мисливську зброю і користуватись нею на законних підставах.


На Львовщине правоохранители обнаружили в частном доме гранату, запалы и пластид. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Николаевского отделения полиции 7 сентября под время санкционированного обыска в доме 26-летнего жителя одного из сел района обнаружили и изъяли гранату РГН, два запала и шесть шашек пластида.

"Владелец помещения нам сообщил, что обнаруженные боеприпасы принадлежат его брату, который проживает в этом же доме и, по его словам, он нашел их несколько лет назад неподалеку одной из воинских частей", - сообщил начальник Николаевского отделения полиции Виталий Фецинец.

Гранату, запалы и пластид полицейские направили на экспертное исследование. Решается вопрос об открытии уголовного производства.

Напомним, до 6 октября на Львовщине проводится спецоперация "Оружие_и_взрывчатка", во время которой правоохранители проводят мероприятия по выявлению у граждан незарегистрированного огнестрельного оружия, боеприпасов и взрывчатых веществ. Граждане, которые добровольно сдадут незарегистрированное оружие полицейским, будут освобождены от уголовной ответственности, а в отдельных случаях смогут зарегистрировать охотничье оружие и пользоваться им на законных основаниях.