водитель, пешеход, автобус, ДТПЛьвів’янка відсудила 100 тисяч гривень у водія, який збив її на пішохідному переході. Про це повідомляє zaxid.net

Личаківський райсуд Львова 30 липня визнав винним львів’янина у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди на вул. Личаківській, внаслідок якого пішохідка отримала важкі тілесні ушкодження.

Суд встановив, що 14 січня 2016 року водій автомобіля Opel Kadett не знизив швидкість, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу. У сусідній правій смузі у цей час зупинився маршрутний автобус. Через це водій легкового автомобіля не побачив, що справа на ліво дорогу під зелений сигнал світлофора переходить молода жінка, та збив її.

Внаслідок зіткнення вона отримала черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом потиличної кістки та забій правого стегна. Під час судового засідання потерпіла заявила, що тривалий час лікувалася, і хоч винуватець ДТП вибачився перед нею, матеріальної компенсації не пропонував і станом її здоров’я не цікавився. Жінка оцінила завдану їй моральну шкоду у 200 тис. грн.

Суд визнав водія винним у порушенні ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил дорожнього руху, що призвели до важких тілесних ушкоджень) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на чотири роки із позбавлення права керувати автомобілем на три роки. Проте суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання, встановивши для нього іспитовий термін на два роки.

Цивільний позов щодо відшкодування моральної шкоди суд задовольнив частково. Водій має сплатити потерпілій 100 тис. грн.


Львовянка отсудила 100 000 гривен у водителя, который сбил ее на пешеходном переходе. Об этом сообщает zaxid.net

Лычаковский райсуд Львова 30 июля признал виновным львовянина в совершении дорожно-транспортного происшествия на ул. Лычаковской, в результате которого пешоход получила тяжелые телесные повреждения.

Суд установил, что 14 января 2016 года водитель автомобиля Opel Kadett не снизил скорость, приближаясь к нерегулируемому пешеходному переходу. В соседней правой полосе в это время остановился маршрутный автобус. Из-за этого водитель легкового автомобиля не увидел, что справа налево дорогу на зеленый сигнал светофора переходит молодая женщина, и сбил ее.

В результате столкновения она получила черепно-мозговую травму, ушиб головного мозга, перелом затылочной кости и ушиб правого бедра. Во время судебного заседания потерпевшая заявила, что длительное время лечилась, и хотя виновник ДТП извинился перед ней, материальной компенсации не предлагал и состоянием ее здоровья не интересовался. Женщина оценила нанесенный ей моральный ущерб в 200 тыс. грн.

Суд признал водителя виновным в нарушении ч.2 ст. 286 Уголовного кодекса (нарушение правил дорожного движения, которые привели к тяжелым травмам) и назначил наказание в виде лишения свободы на четыре года с лишением права управлять автомобилем на три года. Однако суд освободил обвиняемого от отбывания наказания, установив для него испытательный срок на два года.

Гражданский иск о возмещении морального вреда суд удовлетворил частично. Водитель должен уплатить потерпевшему 100 тыс. грн.