Дрогобыч, обращение, мусор, Тарас КучмаНа позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Дрогобицької міської ради прийняли рішення звернутись до Президента України, Кабінету Міністрів України, Львівської обласної державної адміністрації щодо надання допомоги у вирішенні ситуації з вивозом твердих побутових відходів з міста. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

У середу, 6 червня, у Дрогобицькій міській раді під головуванням міського голови Тараса Кучми відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На позачерговому засіданні обговорили ситуацію щодо накопичення у місті твердих побутових відходів внаслідок блокади Броницького сміттєзвалища, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням інфекційних захворювань та розповсюдженням пожеж.

За результатами засідання комісії з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації, враховуючи, що всі вжиті заходи щодо вирішення питання з розблокуванням Броницького сміттєзвалища через переговори з представниками громади не дали результатів, було прийнято рішення звернутись до Президента України, Кабінету Міністрів України, Львівської обласної державної адміністрації щодо надання допомоги у вирішенні ситуації з вивозом твердих побутових відходів з міста.

З цього ж приводу міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дрогобича звернеться до Львівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо проведення виїзного засідання комісії спільно з керівництвом міст Борислава, Самбора, Стрия та Миколаєва щодо сприяння у тимчасовому вивезенні сміття впродовж трьох місяців на їх полігони на період оформлення документів щодо виділення додаткової земельної ділянки для складування твердих побутових відходів міста Дрогобич.

Окрім цього, комісія прийняла рішення через засоби масової інформації звернутись до дрогобичан з попередження про небезпеку спалювання сміття поблизу житлових будинків.

Як повідомив начальник Дрогобицького РВ ГУ ДСНС у Львівській області Роман Свястин, щодня у місті, ймовірно через навмисний підпал, займається 4-5 сміттєвих майданчиків з накопиченим сміттям.


На внеочередном заседании комиссии по вопросам ТЭБ и ЧС Дрогобычского городского совета приняли решение обратиться к Президенту Украины, Кабинету Министров Украины, Львовской областной государственной администрации по оказанию помощи в разрешении ситуации с вывозом твердых бытовых отходов из города. Об этом сообщает пресс-служба Дрогобычского городского совета.

В среду, 6 июня, в Дрогобычской городском совете под председательством городского головы Тараса Кучмы состоялось внеочередное заседание городской комиссии по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций.

На внеочередном заседании обсудили ситуацию по накоплению в городе твердых бытовых отходов в результате блокады Броницкого свалки, что может привести к возникновению чрезвычайной ситуации, связанной с распространением инфекционных заболеваний и распространением пожаров.

По результатам заседания комиссии с целью недопущения возникновения чрезвычайной ситуации, учитывая, что все принятые меры по решению вопроса с разблокировкой Броницкого свалки путем переговоров с представителями общины не дали результатов, было принято решение обратиться к Президенту Украины, Кабинету Министров Украины, Львовской областной государственной администрации по оказание помощи в разрешении ситуации с вывозом твердых бытовых отходов из города.

По этому же поводу городская комиссия по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций Дрогобыча обратится во Львовский областной комиссии по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций по проведению выездного заседания комиссии совместно с руководством городов Борислава, Самбора, Стрыя и Николаева по содействию во временном вывозе мусора в течение трех месяцев в их полигоны на период оформления документов о выделении дополнительного земельного участка для складирования твердых бытовых отходов города Др гобич.

Кроме этого, комиссия приняла решение через средства массовой информации обратиться к дрогобичан по предупреждению об опасности сжигания мусора вблизи жилых домов.

Как сообщил начальник Дрогобычского РО ГУ ДСНС в Львовской области Роман Свястин, ежедневно в городе, вероятно из-за умышленный поджог, занимается 4-5 мусорных площадок с накопленным мусором.