соль, дорогаСамбірське КП "Об’єднане" купило найдорожчу в Україні сіль у підприємця, який лише два місяця працює на ринку. Про це повідомляє "Наші гроші. Львів". 

Самбірське комунальне підприємство "Об’єднане" 1 лютого підписало два договори з приватним підприємцем Андрієм Червінкою на закупівлю технічної кам’яної солі та піску за цінами, що перевищують ринкові у три та два рази відповідно. Про це повідомляється у системі публічних закупівель "Prozorro".

КП "Об’єднане" придбало 38 тонн кам’яної солі за 110,2 тис. грн, відтак вартість однієї тонни становить 2,9 тис. грн, що майже втричі перевищує ринкові ціни. До прикладу, комунальне підприємство "Благоустрій міста Ізюма" (Харківської області) нещодавно закупило таку саму сіль за ціною 726 грн за тонну. А в Коростені (Житомирська область) її купили за 805,64 грн тонну.

Щоправда, у Львові можна знайти постачальників, які пропонують сіль за цінами наближеними до тих, за якими купили її в Самборі. Наприклад, ТОВ "Алея" продає тонну солі за 2,75 тис. грн. Але це радше виняток, більшість приватних постачальників пропонують сіль для доріг суттєво дешевше, наприклад, київська фірма "Агент Буд" за 1,4 тис. грн.

Пісок у Самборі також придбали за максимально високими цінами –  підприємець Червінка продав його за 470 грн за тонну. А от Винниківська міська рада лише тиждень тому купила пісок за 240 грн за тонну. У Львові державне підприємство "Львівський завод збірних конструкцій" заплатило за нього фірмі "Капіталпромбуд" по 255 грн за тонну.

31-річний Андрій Червінка, за даними порталу YouControl, зареєстрований приватним підприємцем в селі Ясниська (Яворівський район) лише з 26 листопада 2018 року, тобто працює на ринку постачання два місяці. Проте за цей час він отримав вже дев’ять державних підрядів на загальну суму 527,25 тис. грн – всі від самбірського комунального підприємства "Об’єднане" і всі за неконкурентною процедурою.

До слова, самбірське КП "Об’єднане" вже не вперше підозрюють у неадекватному розподілі бюджетних коштів. Як раніше повідомляли "НГ. Львів", поліція підозрює службових осіб КП створенні дискримінаційних умов для учасників торгів під час придбання комунальної спецтехніки. На даний момент триває слідство.

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.


Самборское КП "Объединенное" купило самую дорогую в Украине соль у предпринимателя, который всего два месяца работает на рынке. Об этом сообщает "Наши деньги. Львов". 

Самборское коммунальное предприятие "Объединенное" 1 февраля подписало два договора с частным предпринимателем Андреем Червинко на закупку технической каменной соли и песка по ценам, превышающим рыночные в три и два раза соответственно. Об этом сообщается в системе публичных закупок "Prozorro".

КП "Объединенное" приобрело 38 тонн каменной соли по 110,2 тыс. грн, поэтому стоимость одной тонны составляет 2,9 тыс. грн, что почти втрое превышает рыночные цены. К примеру, коммунальное предприятие "Благоустройство города Изюма" (Харьковской области) недавно закупило такую ​​же соль по цене 726 грн за тонну. А в Коростене (Житомирская область) ее купили за 805,64 грн тонну.

Правда, во Львове можно найти поставщиков, которые предлагают соль по ценам приближенными к тем, по которым купили ее в Самборе. Например, ООО "Аллея" продает тонну соли по 2,75 тыс. грн. Но это скорее исключение, большинство частных поставщиков предлагают соль для дорог существенно дешевле, например, киевская фирма "Агент Строй" за 1,4 тыс. грн.

Песок в Самборе также приобрели по максимально высоким ценам - предприниматель Червинка продал его за 470 грн за тонну. А вот Винниковский городской совет только неделю назад купила песок за 240 грн за тонну. Во Львове государственное предприятие "Львовский завод сборных конструкций" заплатило за него фирме "Капиталпромбуд" по 255 грн за тонну.

31-летний Андрей Червинка, по данным портала YouControl, зарегистрирован частным предпринимателем в селе Ясниска (Яворовский район) только с 26 ноября 2018 года, то есть работает на рынке поставок два месяца. Однако за это время он получил уже девять государственных подрядов на общую сумму 527,25 тыс. грн - все от самборского коммунального предприятия "Объединенное" и все по неконкурентной процедуре.

К слову, Самборский КП "Объединенное" уже не первый подозревают в неадекватном распределении бюджетных средств. Как ранее сообщали "НГ. Львов", полиция подозревает должностных лиц КП создании дискриминационных условий для участников торгов при приобретении коммунальной спецтехники. На данный момент ведется следствие.

Этот материал был подготовлен в рамках Программы мижредакцийних обменов при поддержке Национального фонда в поддержку демократии NED.