шахта, строительство, хищениеЛьвівські правоохоронці запобігли розкраданню коштів, призначених на будівництво шахти. За завищений обсяг виконаних робіт було виплачено з держбюджету майже 400 000 гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, за матеріалами Управління захисту економіки у Львівській області.

Працівники Управлення захисту економіки у Львівській області, слідчі Червоноградського відділу поліції за процесуальним керівництвом Червоноградської місцевої прокуратури в ході проведення профілактичних заходів з протидії злочинності у бюджетній сфері викрили розкрадання коштів, призначених на будівництво шахти.

Під час аналізу затверджених актів прийняття виконаних робіт при будівництві однієї з шахт Державного підприємства "Волиньвугілля" правоохоронці встановили, що їх обсяги були завищені, і з держбюджету було безпідставно виплачено 376,5 тисяч гривень. Це підтверджується  відповідною  будівельною експертизою.

Трьом службовим особам, які затверджували акти, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд. Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Львовские правоохранители предотвратили хищение средств, предназначенных на строительство шахты. На завышенный объем выполненных работ было выплачено из госбюджета почти 400 000 гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области, по материалам Управления защиты экономики во Львовской области.

Работники управлення защиты экономики во Львовской области, следователи Червоноградского отдела полиции под процессуальным руководством Червоноградской местной прокуратуры в ходе проведения профилактических мероприятий по противодействию преступности в бюджетной сфере разоблачили хищение средств, предназначенных на строительство шахты.

При анализе утвержденных актов принятия выполненных работ при строительстве одной из шахт Государственного предприятия "Волыньуголь" правоохранители установили, что их объемы были завышены, и из госбюджета было безосновательно выплачено 376 500 гривен. Это подтверждается соответствующей строительной экспертизой.

Трем должностным лицам, которые утверждали акты, сообщено о подозрении в совершении уголовных преступлений, предусмотренных ч.5 ст.191 (присвоение, растрата имущества или завладение им путем злоупотребления служебным положением) и ч.2 ст.366 (служебный подлог) Уголовного кодекса Украины .

Обвинительный акт направлен на рассмотрение в суд. Максимальное наказание, предусмотренное статьями, - лишение свободы на срок от семи до двенадцати лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет и с конфискацией имущества.