храм Марии Снежной, лестница, ремонт, ОсмомыслаЦього року за кошти міського бюджету Львова капітально відремонтують сходи на пл. Князя Ярослава Осмомисла. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко, цього року за кошти міського бюджету Львова капітально відремонтують сходи на пл. Князя Ярослава Осмомисла, які ведуть до церкви Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної).

"Минулого року в нас було передбачено виготовити проектно-кошторисну документацію на ремонтно-реставраційні роботи церкви Марії Сніжної. Однак ми не могли розпочати проектування бо зрозуміли, що там є проблема зі сходами, які ведуть до храму. І їх потрібно ремонтувати першочергово. Тому, перше, що ми починаємо роботи цього року – це капітальний ремонт сходів. Зараз, як тільки зійде сніг і буде можливість, будемо розпочинати ці роботи. Сподіваємося з березня їх розпочати", - розповіла вона.

Цього року почнуть виготовляти проектно-кошторисну документацію на об’єкт "Реставраційно-ремонтні роботи пам’ятки архітектури – церкви Марії Сніжної (вул. М. Сніжної, 1)", бо храм має тріщини та грибок. На ПКД передбачено 100 тис. грн.

Довідка SQ. Церква Матері Божої Неустанної Помочі — греко-католицький храм у Львові, колишній костел Марії Сніжної. Один із найдавніших храмів міста, можливо, збудований німецькими колоністами у XVI столітті на місці давнішого дерев'яного з XIII століття. Уперше згадується у 1344 році.


В этом году за средства городского бюджета Львова капитально отремонтируют лестницу на пл. Князя Ярослава Осмомысла. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как сообщила начальник управления охраны исторической среды Львовского городского совета Лилия Онищенко, в этом году за средства городского бюджета Львова капитально отремонтируют лестницуы на пл. Князя Ярослава Осмомысла, которые ведут к церкви Матери Божьей Неустанной Помощи (Марии Снежной).

"В прошлом году планировалось изготовить проектно-сметную документацию на ремонтно-реставрационные работы церкви Марии Снежной. Однако мы не могли начать проектирование так как поняли, что там есть проблема с лестницей, ведущей в храм. И их нужно ремонтировать в первую очередь. Поэтому, первое, с чего  мы начинаем работы в этом году - это капитальный ремонт лестницы. Сейчас, как только сойдет снег и будет возможность, будем начинать эти работы. Надеемся с марта их начать", - рассказала она.

В этом году также начнут производить проектно-сметную документацию на объект "реставрационно-ремонтные работы памятника архитектуры - церкви Марии Снежной (ул. М. Снежной, 1)", потому что храм имеет трещины и грибок. На ПКД предусмотрено 100 тыс. грн.

Справка SQ. Костёл Марии Снежной - греко-католический храм во Львове, бывший костел Марии Снежной. Один из древнейших храмов города, возможно, построенный немецкими колонистами в XVI веке на месте древнего деревянного с XIII века. Впервые упоминается в 1344 году.