помело, токсичность, продажаУ різні крамниці Львівщини потрапили 750 кг медового помело з токсичними пестицидами. Держпродспоживслужба встановлює торгові точки, де може бути небезпечний фрукт. Про це повідомив повідомив заступник керівника ГУ Держпродспоживслужби Львівщини Ростислав Волошин, інформує ZAXID.NET

На територію Львівщини потрапили 750 кг медового помело з Китаю, у якому знайшли небезпечні пестициди. За словами заступника керівника ГУ Держпродспоживслужби Львівщини Ростислава Волошина, зараз намагаються встановити торгові точки, у яких можуть бути фрукти з цієї партії.

"Ми зв’язались із власником фірми-дистриб’ютора ТОВ "Ріджент плюс", що зареєстрований у Львові. Він повідомив, що до Львова з Китаю було завезено 750 кг помело через голландського імпортера саме з тієї партії, у якій виявили пестицид ізокарбофос. Дистриб’ютор продав їх фізичній особі-підприємцю Ігорю Хмілю. Зараз ми встановлюємо зв’язок з ним, щоб дізнатись, куди саме розвезли ці фрукти, щоб їх вилучити. Але проблема в тому, що ці фрукти завезли ще в кінці жовтня, а партія невелика, тому невідомо, чи ще щось залишилось".

Ростислав Волошин

За даними ZAXID.NET ФОП Ігор Хміль зареєстрований у селі Ременів Кам’янка-Бузького району, однак зв’язатись з ним також наразі не вдалось.

Окрім того, за словами Ігоря Волошина, Держпродспоживслужба Львівщини домовилась із керівництвом оптового ринку "Шувар" про те, що там передаватимуть на лабораторний контроль кожну нову партію цих цитрусів.

Нагадаємо, 28 листопада низка обласних управлінь Держпродспоживслужби поширили інформацію, що до країн Східної Європи та України зокрема завезли партію медового помело, у якому виявили небезпечний високотоксичний пестицид ізокарбофос.


В разные магазины Львовщины попали 750 кг медового помело с токсичными пестицидами. Госпродпотребслужба устанавливает торговые точки, где может быть опасен фрукт. Об этом сообщил сообщил заместитель руководителя ГУ Госпродпотребслужбы Львовщины Ростислав Волошин, передает ZAXID.NET

На территорию Львовщины попали 750 кг медового помело из Китая, в котором нашли опасные пестициды. По словам заместителя руководителя ГУ Госпродпотребслужбы Львовщины Ростислава Волошина, сейчас пытаются установить торговые точки, в которых могут быть фрукты из этой партии.

"Мы связались с владельцем фирмы-дистрибьютора ООО "Риджент плюс", зарегистрированном во Львове. Он сообщил, что во Львов из Китая было завезено 750 кг помело через голландского импортера именно из той партии, в которой обнаружили пестицид изокарбофос. Дистрибьютор продал их физическому лицу-предпринимателю Игорю Хмелю. Сейчас мы устанавливаем связь с ним, чтобы узнать, куда именно развезли эти фрукты, чтобы их удалить. Но проблема в том, что эти фрукты завезли еще в конце октября, а партия небольшая, поэтому неизвестно, осталось ли что-то".

Ростислав Волошин

По данным ZAXID.NET, ФЛП Игорь Хмель зарегистрирован в селе Ременов Каменка-Бугского района, однако связаться с ним также пока не удалось.

Кроме того, по словам Игоря Волошина, Госпродпотребслужба Львовщины договорилась с руководством оптового рынка "Шувар" о том, что там будут передавать на лабораторный контроль каждую новую партию этих цитрусов.

Напомним, 28 ноября ряд областных управлений Госпродпотребслужбы распространили информацию, что в страны Восточной Европы и Украины в частности завезли партию медового помело, в котором обнаружили опасный высокотоксичный пестицид изокарбофос.