взятка, землеустроитель, судНа Львівщині за зловживання впливом засуджено землевпорядника однієї з місцевих рад. За сприяння у виділенні земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво, розташованої на території, прилеглій до міжнародної траси "Львів – Рава-Руська", посадовець вимагала неправомірну вигоду у розмірі три тисячі доларів США. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Землевпорядника селищної ради під час одержання першої частини коштів у розмірі однієї тисячі доларів США у серпні цього року викрили працівники управління захисту економіки у Львівській області разом з працівниками слідчого управління поліції Львівщини та обласної прокуратури.

Чиновниця була затримана в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України, їй було повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом), а суд обрав для неї міру запобіжного заходу у вигляді арешту із альтернативою внесення застави, яку було сплачено.

Обвинувальний акт був скерований на судовий розгляд. Вироком суду зловмисницю засуджено до сплати штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить сімнадцять тисяч гривень.


На Львовщине за злоупотребление влиянием осуждена землеустроитель одного из местных советов. За содействие в выделении земельного участка под индивидуальное жилищное строительство, расположенного на территории, прилегающей к международной трассе "Львов - Рава-Русская", чиновник требовал неправомерную выгоду в размере три тысячи долларов США. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Землеустроителя сельсовета во время получения первой части средств в размере одной тысячи долларов США в августе этого года разоблачили сотрудники управления защиты экономики во Львовской области совместно с работниками следственного управления полиции Львовщины и областной прокуратуры.

Чиновница была задержана в порядке ст.208 Уголовно-процессуального кодекса Украины, ей было сообщено о подозрении в совершении правонарушения, предусмотренного ч.2 ст.369-2 Уголовного кодекса Украины (злоупотребление влиянием), а суд избрал для нее меру пресечения в виде ареста с альтернативой внесения залога, которая была уплачена.

Обвинительный акт был направлен на судебное разбирательство. Приговором суда злоумышленница приговорена к уплате штрафа в размере одной тысячи необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет семнадцать тысяч гривен.