ДАБИ, штрафНа Львівщині порушника містобудівного законодавства оштрафовано на 65 250 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Львівським окружним адміністративним судом підтверджено правомірність дій Департаменту ДАБІ у Львівській області щодо накладення штрафу в розмірі 65 250 грн. за правопорушення у сфері містобудівної діяльності на приватне підприємство "Західний Буг". Під час проведення планової перевірки Департамент встановив, що замовник будівництва без здачі об’єкта будівництва в експлуатацію використовує для зберігання сільськогосподарської техніки, матеріалів та обладнання піднавіси та нежитлові приміщення складу під адміністративні та побутові приміщення. Неприйнятті в експлуатацію об’єкти знаходяться на вул. Центральна, 2 у селі Миколаїв Радехівського району Львівської області. Таким чином, замовник будівництва порушив ч. 8 ст. 39 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

Винесену постанову про накладення штрафу замовником було оскаржено до Львівського окружного адміністративного суду. Однак дії Департаменту суд визнав правомірними та прийняв рішення на користь органу архбудконтролю.


На Львовщине нарушителя градостроительного законодательства оштрафованы на 65 250 тыс. грн. Об этом сообщает пресс-служба Государственной архитектурно-строительной инспекции Украины.

Львовским окружным административным судом подтверждена правомерность действий Департамента ГАСИ в Львовской области о наложении штрафа в размере 65 250 грн. за правонарушения в сфере градостроительной деятельности на частное предприятие "Западный Буг". При проведении плановой проверки Департамент установил, что заказчик строительства без сдачи объекта строительства в эксплуатацию использует для хранения сельскохозяйственной техники, материалов и оборудования под навесами и нежилые помещения склада под административные и бытовые помещения. Непринятые в эксплуатацию объекты находятся на ул. Центральная, 2 в селе Николаев Радеховского района Львовской области. Таким образом, заказчик строительства нарушил ч. 8 ст. 39 Закона Украины "О регулировании градостроительной деятельности".

Вынесенное постановление о наложении штрафа заказчиком было обжаловано во Львовском окружном административном суде. Однако действия Департамента суд признал правомерными и принял решение в пользу органа архстройконтроля.