отравление, дети, отель, "Джем"У ГУ Держпродспоживслужби розповіли, що їли діти, які відпочивали та отруїлися в готелі "Джем" с. Раківець, Пустомитівського району.

Згідно з повідомленням КЗ ЛОР "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня", станом на 08.00 07.08.18 рку за медичною допомогою звернулося 30  осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі "Джем" в с. Раківець.

Госпіталізовано 25 осіб, з них 24 дітей, 5 дітей відмовилось від госпіталізації і знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всі особи госпіталізовано в КЗ ЛОР "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня" у стані середньої важкості.

Перші симптоми, зі слів хворих з’явились, 5 серпня. Загальні симптоми – підвищення температури тіла, головний біль, тошнота, блювота, болі в животі, частий рідкий стілець.

При поступленні встановлено діагноз: ГКІ – 7 осіб, ХТІ – 18 осіб. Діти прибули на відпочинок з м. Шепетівка Хмельницької області в кількості 47 осіб.

При зборі епіданамнезу встановлено, що постраждалі вживали в їжу курячі яйця, млинці, борщ зі сметаною та молочну продукцію.

Фахівці Держпродспоживслужби спільно з ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" розпочали комплекс заходів по розслідуванні та локалізації спалаху. Ситуація під контролем Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.


В ГУ Госпродпотребслужбы рассказали, что пробовали дети, отдыхавшие и отравившиеся в отеле "Джем" с. Раковец, Пустомытовского района.

Согласно сообщению КЗ ЛОР "Львовская областная инфекционная клиническая больница", на 08.00 07.08.18 СКУ за медицинской помощью обратилось 30 человек, из них 29 детей из числа проживавших и питавшихся в гостинице "Джем" в с. Раковец.

Госпитализированы 25 человек, из них 24 детей, 5 детей отказалось от госпитализации и находятся на амбулаторном лечении. Все пациенты госпитализированы в КЗ ЛОР "Львовская областная инфекционная клиническая больница" в состоянии средней тяжести.

Первые симптомы, по словам больных появились, 5 августа. Общие симптомы - повышение температуры тела, головная боль, тошнота, рвота, боли в животе, частый жидкий стул.

При поступлении установлен диагноз: ОКИ - 7 человек, ХТИ - 18 человек. Дети прибыли на отдых из г. Шепетовка Хмельницкой области в количестве 47 человек.

При сборе эпиданамнеза установлено, что пострадавшие употребляли в пищу куриные яйца, блины, борщ со сметаной и молочную продукцию.

Специалисты Госпродпотребслужбы совместно с ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины" начали комплекс мероприятий по расследовании и локализации вспышки. Ситуация под контролем Главного управления Госпродпотребслужбы во Львовской области.