отравление, дети, отельНа Львівщині поліцейські встановлюють обставини масового отруєння неповнолітніх. Загалом у лікарню госпіталізовано 26 дітей віком 10-17 років та одного дорослого. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

В Пустомитівський відділ поліції 6 серпня надійшло повідомлення від медиків про те, що в інфекційну лікарню госпіталізовано 11 неповнолітніх та одного дорослого з діагнозом "харчова токсикоінфекція". Поліцейські встановили, що усі вони є жителями Хмельницької області віком 12-16 та 25 років. Також правоохоронці з’ясували, що усі вони відпочивали в готелі одного з сіл Пустомитівського району, де і харчувалися. 

За даними Департамента з питань цивільного захисту Львівської ОДА, діти відпочивали у готелі “Джем Раковець”, за адресою: с. Раковець, Пустомитівського району.

Станом на сьогодні, 7 серпня, загалом до лікарні госпіталізовано 26 неповнолітніх віком 10-17 років.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі. Поліцейські встановлюють причину масового отруєння, проводять досудове розслідування. Призначено експертизи.


На Львовщине полицейские устанавливают обстоятельства массового отравления несовершеннолетних. Всего в больницу госпитализированы 26 детей в возрасте 10-17 лет и взрослого. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Пустомытовский отдел полиции 6 августа поступило сообщение от медиков о том, что в инфекционную больницу госпитализировали 11 несовершеннолетних и одного взрослого с диагнозом "пищевая токсикоинфекция". Полицейские установили, что все они являются жителями Хмельницкой области в возрасте 12-16 и 25 лет. Также правоохранители выяснили, что все они отдыхали в гостинице одного из сел Пустомытовского района, где и питались.

По данным Департамента по вопросам гражданской защиты Львовской ОГА, дети отдыхали в отеле "Джем Раковец", по адресу: с. Раковец, Пустомытовского района.

По состоянию на сегодня, 7 августа, в целом в больницу госпитализированы 26 несовершеннолетних в возрасте 10-17 лет.

По данному факту открыто уголовное производство по ч.1 ст.325 (нарушение правил борьбы с эпидемиями) Уголовного кодекса Украины. Максимальное наказание, предусмотренное санкцией статьи, - до трех лет ограничения свободы. Полицейские устанавливают причину массового отравления, проводят досудебное расследование. Назначены экспертизы.