школа, карантин, корь,заболеваемостьСтаном на зараз призупинено навчання у трьох навчальних закладах Львова. Про це повідомила начальник управління освіти Зоряна Довганик.

Напомним, було призупинено навчання у двох навчальних закладах Львова: у початковій школі № 53, СЗШ № 77 — до п’ятниці. І від сьогодні призупинено навчальний процес у НВК "Інженерно-економічна школа — Львівський економічний ліцей" до вівторка.

"Ми зі свого боку постійно моніторимо ситуацію щодо захворювання на кір. Звичайно, отримуємо ми інформацію і від батьків. Тому можемо сказати, що захворювання є хвилеподібним. До прикладу, коли діти після канікул повернулись на навчання, повернулись в організований колектив, то кількість захворілих почала збільшуватись. Ми припиняємо навчання для того, щоби перервати "ланцюг захворювання"", — розповіла начальник управління освіти Зоряна Довганик.

Також вона додала, що впродовж останнього місяця було проведено батьківські збори у школах, куди залучали лікарів, які могли фахово і аргументовано пояснити ситуацію із захворюваністю на кір, про важливість вакцинації, та відповісти на питання, які турбують батьків.


По состоянию на сейчас приостановлены занятия в трех учебных заведениях. Об этом сообщила начальник управления образования Зоряна Довганик.

Напомним, были приостановлены занятия в двух учебных заведениях: в начальной школе № 53, СОШ № 77 - до пятницы. И с сегодняшнего дня приостановлен учебный процесс в НПК "Инженерно-экономическая школа - Львовский экономический лицей" до вторника.

"Мы со своей стороны постоянно мониторим ситуацию по заболеваемости корью. Конечно, получаем мы информацию и от родителей. Поэтому можем сказать, что заболевание является волнообразным. К примеру, когда дети после каникул вернулись на учебу, вернулись в организованный коллектив, то количество заболевших начало увеличиваться. Мы прекращаем обучение для того, чтобы прервать "цепь заболевания"", - рассказала начальник управления образования Звездная Довганык.

Также она добавила, что в течение последнего месяца было проведено родительское собрание в школах, куда привлекали врачей, которые могли профессионально и аргументировано объяснить ситуацию с заболеваемостью корью, о важности вакцинации, и ответить на вопросы, которые беспокоят родителей.