суд, земля, предприятиеПрокуратура відсудила у підприємства 5 га земель у Східниці вартістю понад 90 млн грн. Завдяки зусиллям прокурорів розірвано договір оренди, укладений між Східницькою селищною радою та одним із підприємств. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, цьогоріч, 6 лютого, господарським судом Львівської області задоволено позов заступника прокурора Львівської області, заявлений в інтересах держави до ТзОВ щодо розірвання договору оренди земельної ділянки та її повернення у розпорядження місцевого органу самоврядування.

Суд погодився з позицією прокуратури, що у зв’язку із систематичною несплатою орендної плати (упродовж 2016-2018 років) до бюджету не надходять значні кошти. Суд прийняв рішення про розірвання договору та повернення спірної земельної ділянки територіальній громаді Східниці.


Прокуратура отсудила у предприятия 5 га земель в Сходнице стоимостью более 90 млн грн. Благодаря усилиям прокуроров расторгнут договор аренды, заключенный между Сходницким поселковым советом и одним из предприятий. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Так, в этом году, 6 февраля, хозяйственным судом Львовской области удовлетворен иск заместителя прокурора Львовской области, заявленный в интересах государства в ООО о расторжении договора аренды земельного участка и его возвращения в распоряжение местного органа самоуправления.

Суд согласился с позицией прокуратуры, что в связи с систематической неуплатой арендной платы (в течение 2016-2018 годов) в бюджет не поступают значительные средства. Суд принял решение о расторжении договора и возврате спорного земельного участка территориальной общине Сходницы.