корь, заболеваемостьНа Львівщині зростає захворюваність на кір. За сім місяців 2017 року вже є 35 випадки цього захворювання. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Впродовж липня 2017 року зареєстровано 23 випадки захворюваності на кір, проти 8 - у червні 2017 року. Більшість захворілих – діти (22 вип.). В одному випадку інфекція була завезена з Івано-Франківської області. Так, в с. Баня Лисовецька Стрийського району хвора на кір дитина перебувала на відпочинку в лікувально-оздоровчому комплексі "Дружба". Через це захворіли ще 4 чоловіка (3 з яких були щеплені 2 або 1 раз). Також був спалах кору серед вихованців дитячого будинку "Рідний дім" с. Корналовичі Самбірського району. Захворіло 5 дітей в дошкільній групі, з них 4 не вакциновані, 1 дитина отримала 1 щеплення.

Взагалі за 7 місяців 2017 року зареєстровано 35 випадків кору (проти 4 – за той же період 2016-го), 73,9% захворілих були не щеплені. Захворюваність реєструвалася на 7 адмінтериторіях: у Самбірському, Стрийському, Старосамбірському районах та містах Самборі, Дрогобичі  та Трускавцю.


На Львовщине растет заболеваемость корью. За семь месяцев 2017-го уже есть 35 случая этого заболевания. Об этом сообщает Львовский областной лабораторный центр МОЗ Украины.

В течение июля 2017 зарегистрировано 23 случая заболеваемости корью, против восьми - в июне 2017 года. Большинство заболевших - дети (22 случая). В одном случае инфекция была завезена из Ивано-Франковской области. Так, в с. Баня Лисовецкая Стрыйского района больной корью ребенок находился на отдыхе в лечебно-оздоровительном комплексе "Дружба". Поэтому заболели еще 4 человека (3 из которых были привиты 2 или 1 раз). Также была вспышка кори среди воспитанников детского дома "Родной дом" с. Корналовичи Самборского района. Заболело 5 детей в дошкольной группе, из них 4 не вакцинированные, 1 ребенок получил 1 прививку.

Вообще за 7 месяцев 2017-го зарегистрировано 35 случаев кори (против 4 - за тот же период 2016-го), 73,9% заболевших были не привиты. Заболеваемость регистрировалась на 7 админтерриториях: в Самборском, Стрыйском, Старосамборском районах и городах Самборе, Дрогобыче и Трускавце.