оркестр, лейбл, дискДиск "Музика для мого кохання" присвячений пам'яті померлої дружини Мартіна Андерсона. Про це повідомляє ZAXID.NET

Музиканти зі Львова Ukrainian Festival Orchestra беруть участь у записі платівки лейблу Toccata Classics. Його засновник присвятив диск пам'яті померлої дружини "Музика для мого кохання".

Дружина Мартіна Андерсона Юдіт померла від раку 2015 року. Перед тим, підтримуючи дружину, засновник лейблу Toccata Classics вирішив втішити її тим, що любив найбільше ‒ музикою.

"У мене з'явилася ідея ‒ попросити в інших композиторів написати музичні твори, щоб додати їй сил. Бо багато людей написали би музику для неї, лише для неї", ‒ каже Мартін.

Він багатьом знайомим композиторам розповів про свою дружину Юдіт. І попросив їх написати композиції в жодному випадку не сумні, скоріш, підбадьорливі.

"Я очікував, що більшість із них скажуть мені "ні". Мовляв, "дуже перепрошую, але я страшенно зайнятий! Маю термінові справи у Сан-Франциско» чи ще щось таке. Але майже ніхто не сказав мені "ні". І проект ставав все більшим і більшим. Я сказав Юдіт, що хочу зробити маленький концерт в її честь 29 грудня", ‒ додає Мартін.

Та до концерту Юдіт не дожила: померла ще у квітні. Проект, утім, розвивався і згодом Мартін вирішив створити серію записів на пам'ять померлої дружини "Музика для мого кохання". Другий і третій диск, за порадою знайомого музиканта, вирішив записати у Львові з Ukrainian Festival Orchestra.

"Власне, він обрав наш оркестр з-поміж багатьох оркестрів світу для того, щоб реалізувати цей проект. Нам дуже приємно, і це насправді дуже велика честь для українського оркестру. Це дуже і дуже інтенсивна робота. Це протягом 11 днів вісім годин щодня. Ми працюємо зараз дуже багато, для того, щоб встигнути записати всі твори», ‒ пояснює директор Ukrainian Festival Orchestra Тарас Демко.

Ця музика, каже Мартін, справді асоціюється із Юдіт, бо вона, як і його дружина, не сумна.

"Вона дуже різна. І це прекрасно. Музика ж не може бути вся сумна. Тому що вона присвячена пам'яті людини, якої вже немає серед нас. Вона дуже різна. Є, звичайно, траурні речі, але є й дуже оптимістичні", ‒ каже звукорежисер Андрій Мокрицький.


Диск "Музыка для моей любви" посвящен памяти умершей жены Мартина Андерсона. Об этом сообщает ZAXID.NET

Музыканты из Львова Ukrainian Festival Orchestra участвуют в записи пластинки лейбла Toccata Classics. Его основатель посвятил диск памяти умершей жены "Музыка для моей любви».

Жена Мартина Андерсона Юдит умерла от рака 2015 года. Перед тем, поддерживая жену, основатель лейбла Toccata Classics решил утешить ее тем, что любил больше всего - музыкой.

"У меня появилась идея - попросить у других композиторов написать музыкальные произведения, чтобы придать ей сил. Потому многие написали бы музыку для нее, только для нее", - говорит Мартин.

Он многим знакомым композиторам рассказал о своей жене Юдит. И попросил их написать композиции в коем случае не грустные, скорее, ободряющие.

"Я ожидал, что большинство из них скажут мне" нет ". Мол," очень извиняюсь, но я очень занят! Имею срочные дела в Сан-Франциско »или что-то такое. Но почти никто не сказал мне "нет". И проект становился все больше и больше. Я сказал Юдит, что хочу сделать маленький концерт в ее честь 29 декабря ", - добавляет Мартин.

И до концерта Юдит не дожила: умерла еще в апреле. Проект, впрочем, развивался и со временем Мартин решил создать серию записей на память умершей жены "Музыка для моей любви». Второй и третий диск, по совету знакомого музыканта, решил записать во Львове с Ukrainian Festival Orchestra.

"Собственно, он выбрал наш оркестр из многих оркестров мира для того, чтобы реализовать этот проект. Нам очень приятно, и это действительно очень большая честь для украинского оркестра. Это очень и очень интенсивная работа. Это в течение 11 дней 8:00 ежедневно. мы работаем сейчас очень много, для того, чтобы успеть записать все произведения », - объясняет директор Ukrainian Festival Orchestra Тарас Демко.

Эта музыка, говорит Мартин, действительно ассоциируется с Юдит, потому что она, как и его жена, не унылая.

"Она очень разная. И это прекрасно. Музыка же не может быть вся печальная. Потому что она посвящена памяти человека, которого уже нет среди нас. Она очень разная. Есть, конечно, траурные вещи, но есть и очень оптимистичны", - говорит звукорежиссер Андрей Мокрицкий.