дезертир, контрактник, улица СтрыйскаяУ Львові після трьох років служби дезертирував контрактник. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Як зазначається у матеріалах справи, обвинувачений уклав контракт про проходження військової служби у Збройних силах України 21 жовтня 2013 року та був призначений спочатку на посаду номера обслуги мінометного взводу у частину у Львові, а у квітні 2016-го був переведений на посаду старшого навідника з присвоєнням звання "старший солдат". Проте через півроку – 19 жовтня 2016 року військовослужбовець залишив свою військову частину на вулиці Стрийська у Львові та більше не повернувся. Як пояснив він на суді - вибув до свого постійного місця проживання, бо захворів його дідусь, якого він вимушений був доглядати.

Франківський районний суд м. Львова визнав військовослужбовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки. Проте звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк, тривалістю один рік.


Во Львове после трех лет службы дезертировал контрактник. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Как отмечается в материалах дела, обвиняемый заключил контракт о прохождении военной службы в Вооруженных силах Украины 21 октября 2013 года и был назначен сначала на должность номера расчета минометного взвода в часть во Львове, а в апреле 2016-го был переведен на должность старшего наводчика с присвоением звания "старший солдат". Однако через полгода - 19 октября 2016 года военнослужащий покинул свою военную часть на улице Стрыйская во Львове и больше не вернулся. Как пояснил он на суде - выбыл на свое постоянное место жительства, потому что заболел его дедушка, за которым он вынужден был ухаживать.

Франковский районный суд Львова признал военнослужащего виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.4 ст.407 УК Украины, и назначил наказание в виде лишения свободы сроком на три года. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием на один год.