мусор, полигон, блокадаМайже усі полігони в області та за її межами відмовляються приймати відходи зі Львова. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Мер просить сприяння обласної влади та неодноразово звертається до прем’єр-міністра України.

"Ситуація надзвичайно складна. Орієнтовно 30% майданчиків є переповнені, перевізники б’ють в набат, тому що їм нема куди вивозити сміття. Якщо минулого тижня область частково відкрила полігони, і була можливість вивезти відходи, то з цього тижня  більшість полігонів є закриті. І я кожного дня спілкуюсь на цю тему з головою обласної адміністрації. Я настійливо прошу, щоб полігони відкрилися, щоб зняти цю блокаду. Я розумію, що Львівська область не може прийняти всі відходи від міста Львова, то треба відкривати сусідні області, які закриті для міста Львова. Ми ж не вимагаємо чогось надзвичайного – одну машину в день прийняти ж можна. Я це питання неодноразово обговорював з прем’єр-міністром України – чекаємо на його допомогу", - зазначив міський голова Андрій Садовий.


Почти все полигоны в области и за ее пределами отказываются принимать отходы из Львова. Об этом заявил городской голова Львова Андрей Садовой, передает пресс-служба Львовского городского совета.

Мэр просит содействия областной власти и неоднократно обращается к премьер-министру Украины.

"Ситуация очень сложная. Ориентировочно 30% площадок переполнены, перевозчики бьют в набат, потому что им некуда вывозить мусор. Если на прошлой неделе область частично открыла полигоны, и была возможность вывезти отходы, то с этой недели большинство полигонов закрыты. И я каждый день общаюсь на эту тему с главой областной администрации. Я настоятельно прошу, чтобы полигоны открылись, чтобы снять эту блокаду. Я понимаю, что Львовская область не может принять все отходы от города Львова, поэтому надо открывать соседние области, которые закрыты для Львова. Мы же не требуем что-то сверхъестественное - одну машину в день принять же можно. Я этот вопрос неоднократно обсуждал с премьер-министром Украины - ждем его помощи", - отметил городской голова Андрей Садовой.