граница, пункт пропуска, монеты, контрабанда, антиквариатСпівробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ затримали чоловіка, який намагався вивезти з України 16 срібних старовинних монет. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У ході проведення оперативно-службової діяльності співробітники спецслужби встановили, що мешканець Чернівців планує вивезти до країн Євросоюзу предмети старовини.

Правоохоронці затримали зловмисника на пункті пропуску Рава-Руська, через який він намагався виїхати з України рейсовим автобусом. Під час огляду багажу контрабандиста було виявлено приховані від митного контролю шістнадцять срібних монет часів Австро-Угорської та Російської імперій і стародавню друковану книгу позаминулого століття.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 201 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Операція проводилась спільно зі слідчим управлінням ГУ СБУ в Києві та області та Державною прикордонною службою.

a9d647ecf71063104fcded3c1f1501aa.md.jpg f7621f12230aabb2bfd68c9ecb290348.md.jpg


Сотрудники Главного управления по борьбе с коррупцией и организованной преступностью СБУ задержали мужчину, который пытался вывезти из Украины 16 серебряных старинных монет. Об этом сообщает пресс-служба СБУ.

В ходе проведения оперативно-служебной деятельности сотрудники спецслужбы установили, что житель Черновцов планирует вывезти в страны Евросоюза предметы старины.

Правоохранители задержали злоумышленника на пункте пропуска Рава-Русская, через который он пытался выехать из Украины рейсовым автобусом. При осмотре багажа контрабандиста были обнаружены скрытые от таможенного контроля шестнадцать серебряных монет времен Австро-Венгерской и Российской империй и древнюю печатную книгу позапрошлого века.

В рамках уголовного производства, начатого по ст. 201 Уголовного кодекса Украины, продолжаются неотложные следственные действия. Операция проводилась совместно со следственным управлением ГУ СБУ в Киеве и области и Государственной пограничной службой.