УКУ, проект, строительство, городокЛьвівській громаді представили детальний план території у районі вулиць Хуторівки та Персенківки, який розроблявся на замовлення УКУ. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Із 13 вересня до 12 жовтня триває громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території в районі вул. Хуторівки, вул. Персенківки у м. Львові. 3 жовтня у Львівській міській раді відбулася зустріч із головним архітектором детального плану території в районі вулиць Хуторівки і Персенківки у Львові Петром Крупою.

У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території площею 4,256 га.

Головний спеціаліст-архітектор відділу урбаністики управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради Мирослава Пастущук повідомила, що зараз відбувається розгляд проекту містобудівної документації, дозвіл на розробку якого надано рішенням виконавчого комітету міськради на звернення Українського католицького університету з метою розвитку інфраструктури цього навчального закладу.

"Це ще не є містобудівна документація, а лише її проект. Статус містобудівної документації він отримає лише у випадку його затвердження відповідним рішенням виконавчого комітету міськради. Сьогодні розглядаємо пропозиції головного архітектора проекту, які підлягають коригуванню. Результатом обґрунтованих зауважень та пропозицій, поданих в рамках громадського обговорення, може бути внесення відповідних корективів. В подальшому, проект підлягає розгляду фахівцями - архітектурно-містобудівною радою, внаслідок чого можливе коригування проектних рішень".

Мирослава Пастущук

За даними УКУ, у цьому вищому навчальному закладі, станом на початок 2018-2019 навчального року, навчається 1500 студентів. У 2019-2020 рр. в УКУ очікують збільшення абітурієнтів до 1900 осіб. Зараз, на території університету на вул. Стрийська, 29, реалізується концепція забудови ділянки, яку розробив архітектор професор Герольд Гаст з університету штату Орегон, США у співпраці з ТзОВ "УКРДИЗАЙНГРУП".  За цією концепцією передбачено будівництво комплексу будівель університетського містечка. Містечко складатимуть навчальні корпуси, гуртожитки для студентів, будівлі адміністрації, конференц-залу, готель з рестораном та житловими одиницями, будівля бібліотеки, спортивні та відпочинкові майданчики.

На сьогодні концепція частково реалізована. Навчальні корпуси, бібліотека, об’єкти спортивної інфраструктури, гуртожиток розміщені у трьох локаціях, у південно-східній частині міста.

Спостерігається дефіцит спортивних територій на території проектування, тому у її північно-східній частині планується розмістити універсальний спортивний комплекс.

А у південно-західній частині території, в долині річки Зубри, пропонують сформувати рекреаційну зону. У майбутньому проектовану рекреаційну зону та об’єкти  обслуговування студмістечка будуть використовувати спільно з іншими навчальними закладами духовного спрямування, а також вони працюватимуть на обслуговування міста, - кажуть проектанти.

Довідка SQ. Згідно з процедурою проведення громадських слухань, пропозиції можна подавати до 12 жовтня 2018 року до відділу громадського партнерства управління "Секретаріат ради" через Центри надання адміністративних послуг.


Львовской общине представили детальный план территории в районе улиц Хуторовки и Персенковки, который разрабатывался по заказу УКУ. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета.

С 13 сентября по 12 октября проходит общественное слушание по учету общественных интересов при разработке детального плана территории в районе ул. Хуторивки, ул. Персенковки в г. Львове. 3 октября во Львовском городском совете состоялась встреча с главным архитектором детального плана территории в районе улиц Хуторовки и Персенковки во Львове Петром Крупой.

В проекте проработано планировочное решение использования и застройки территории площадью 4,256 га.

Главный специалист-архитектор отдела урбанистики управления архитектуры и урбанистики департамента градостроения Львовского городского совета Мирослава Пастущук сообщила, что сейчас происходит рассмотрение проекта градостроительной документации, разрешение на разработку которого предоставлено решением исполнительного комитета горсовета на обращение УКУ с целью развития инфраструктуры этого учебного заведения.

"Это еще не градостроительная документация, а только проект. Статус градостроительной документации он получит только в случае его утверждения соответствующим решением исполнительного комитета горсовета. Сегодня рассматриваем предложения главного архитектора проекта, которые подлежат корректировке. Результатом обоснованных замечаний и предложений, поданных в рамках общественного обсуждения, может быть внесение соответствующих коррективов. В дальнейшем, проект подлежит рассмотрению специалистами - архитектурно-градостроительным советом, в результате чего возможна корректировка проектних решений".

Мирослава Пастущук

По данным УКУ, в этом высшем учебном заведении, по состоянию на начало 2018-2019 учебного года, учится 1500 студентов. В 2019-2020 гг. В УКУ ожидают увеличения абитуриентов до 1900 человек. Сейчас на территории университета на ул. Стрыйская, 29 реализуется концепция застройки участка, которую разработал архитектор профессор Герольд Гаст из университета штата Орегон, США в сотрудничестве с ООО "Укрдизайнгруп". По этой концепции предусмотрено строительство комплекса зданий университетского городка. Городок будут составлять учебные корпуса, общежития для студентов, здания администрации, конференц-зал, гостиница с рестораном и жилыми единицами, здание библиотеки, спортивные и туристические площадки.

На сегодня концепция частично реализована. Учебные корпуса, библиотека, объекты спортивной инфраструктуры, общежитие размещены в трех локациях, в юго-восточной части города.

Наблюдается дефицит спортивных территорий на территории проектирования, поэтому в ее северо-восточной части планируется разместить универсальный спортивный комплекс.

А в юго-западной части территории, в долине реки Зубры, предлагают сформировать рекреационную зону. В будущем проектируемую рекреационную зону и объекты обслуживания студгородка будут использовать совместно с другими учебными заведениями духовного направления, а также они будут работать на обслуживание города, - говорят проектировщики.

Справка SQ. Согласно процедуре проведения общественных слушаний, предложения можно подавать до 12 октября 2018 в отдел общественного партнерства управления "Секретариат совета" через Центры предоставления административных услуг.