дезертир, контрактникЯворівський районний суд Львівської області виніс вирок контрактнику з Тернопільщини, який дезертирував з яворівської частини. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Житель Тернопільщини підписав контракт 28 листопада 2013 року та проходив службу наводником у військовій частині - польова пошта В4680 в Яворові.

Через рік - 4 листопада 2014 року він самовільно залишив територію військової частини та поїхав додому. У суді обвинувачений пояснив, що змушений був покинути військову частину, оскільки батько перебував у лікарні і потребував допомоги.

Суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк два роки. Але звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком один рік.


Яворовский районный суд Львовской области вынес приговор контрактнику с Тернопольщины, который дезертировал из яворивской части. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Житель Тернопольской подписал контракт 28 ноября 2013 и проходил службу наводником в воинской части - полевая почта В4680 в Яворове.

Через год - 4 ноября 2014 он самовольно покинул территорию военной части и поехал домой. В суде обвиняемый пояснил, что вынужден был покинуть военную часть, поскольку отец находился в больнице и нуждался в помощи.

Суд признал военнослужащего виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины, и назначил ему наказание в виде лишения свободы на срок два года. Но освободил от отбывания наказания с испытательным сроком один год.