абитуриенты, вузы, рейтинг, специальностьМіністерство освіти і науки визначило перелік абітурієнтів, які отримали рекомендацію на бюджетне навчання, та визначило найпопулярніші спеціальності.  Про це повідомляє ZAXID.NET

У середу, 1 серпня, Міністерство освіти і науки України визначило перелік абітурієнтів, які отримали рекомендацію на бюджетне навчання. Відтак в електронних кабінетах вступників навпроти однієї із заяв з'явилося повідомлення про те, що вони можуть здобувати освіту за гроші держави.

Загалом у ВНЗ України протягом вступної кампанії-2018 надійшло 915 тисяч заяв. Понад 37 тисяч із них опрацювали у Львівському національному університеті імені Івана Франка, що дозволило йому посісти другу сходинку в рейтингу найпопулярніших вишів.

Відповідальний секретар приймальної комісії вишу Андрій Гукалюк звітує: ті, хто бажає навчатися у Франковому університеті, обрали переважно гуманітарні фахи: "Найбільшу кількість заяв подали на такі спеціальності, як право, журналістика й філологія. Щодо останньої, то вона дуже глобальна, поділяється на українську, англійську, германську, романську та інші. Можливо, саме з цим і пов'язана динаміка подання документів на цей факультет. Трішки менше тих, хто має бажання вчитися на факультетах, що пов'язані з комп'ютерними науками".

Саме філологія після завершення цьогорічної вступної кампанії очолила список найбільш популярних спеціальностей серед абітурієнтів. На цей фах вступники подали майже 76 тисяч заяв. У топ-п'ятірці ще право, менеджмент, середня освіта й комп'ютерні науки. Щодо вищих навчальних закладів, то лідером цьогорічної вступної кампанії, як і в попередні два роки, є Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Серед вишів міста, що потрапили в топ-5 найпопулярніших, і Національний університет "Львівська політехніка".

"Зважаючи на те, що ми технічний виш, то і заяв, що стосуються вивчення комп'ютерних наук, маємо більше. На деяких спеціальностях їх понад 2 тисячі. Проте не здають позицій гуманітарні дисципліни, зокрема, правознавство та журналістика, де конкурс коливається від 13 до 54 абітурієнтів на одне місце", ‒ повідомив відповідальний секретар приймальної комісії НУ "Львівська політехніка" Михайло Гончар.

Зазначимо, що абітурієнти, яких порекомендували на бюджетну форму навчання, повинні подати оригінали документів до 18 години 6 серпня. Ті, хто вчитиметься на контракті, мають встигнути зробити це до 10 серпня.


Министерство образования и науки определило перечень абитуриентов, которые получили рекомендацию на бюджетное обучение, и определило самые популярные специальности. Об этом сообщает ZAXID.NET

В среду, 1 августа, Министерство образования и науки Украины определило перечень абитуриентов, которые получили рекомендацию на бюджетное обучение. Поэтому в электронных кабинетах поступающих напротив одного из заявлений появилось сообщение о том, что они могут получить образование за деньги государства.

Всего в ВУЗы Украины в течение вступительной кампании-2018 поступило 915 000 заявлений. Более 37 000 из них - во Львовском национальном университете имени Ивана Франко, что позволило ему занять второе место в рейтинге самых популярных вузов.

Ответственный секретарь приемной комиссии вуза Андрей Гукалюк отчитывается: те, кто желает учиться в Франковском университете, выбрали преимущественно гуманитарные специальности: "Наибольшее количество заявлений подали на такие специальности, как право, журналистика и филология. Что касается последней, то она очень глобальна, делится на украинскую, английскую, германскую, романскую и другие. Возможно, именно с этим и связана динамика подачи документов на этот факультет. Немножко меньше тех, кто хочет учиться на факультетах, связанных с компьютерными науками".

Именно филология после завершения вступительной кампании возглавила список самых популярных специальностей среди абитуриентов. На эту специальность абитуриенты подали почти 76 000 заявлений. В топ-пятерке еще право, менеджмент, среднее образование и компьютерные науки. По поводу высших учебных заведений, то лидером вступительной кампании, как и в предыдущие два года, является Киевский национальный университет имени Тараса Шевченко. Среди вузов города, попавшие в топ-5 самых популярних, и Национальный университет "Львовская политехника".

"Учитывая то, что мы технический вуз, то и заявлений, касающихся изучения компьютерных наук, имеем больше. На некоторых специальностях их более 2000. Однако не сдают позиций гуманитарные дисциплины, в частности, правоведение и журналистика, где конкурс колеблется от 13 до 54 абитуриентов на одно место", - сообщил ответственный секретарь приемной комиссии НУ "Львовская политехника" Михаил Гончар.

Отметим, что абитуриенты, которых порекомендовали на бюджетную форму обучения, должны подать оригиналы документов до 18 часов 6 августа. Те, кто будет учиться на контракте, должны успеть сделать это до 10 августа.