полигон, Грибовичи, рекультивацияНа полігоні ТПВ у с. Великі Грибовичі цього року планують розпочати загальну рекультивацію полігону. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак повідомив, о цього року планують розпочати роботи із загальної рекультивації полігону. На проведення цих робіт передбачено 25 млн євро від ЄБРР та 10 млн євро гранту.

За його словами, наразі завдяки вже проведеним роботам вдалося зменшити рівень фільтратів у озері, розпочато будівництво другої дамби, яка зупиняє витік фільтратів у тій частині полігону, де стався зсув, побудовано дорогу і обвідний канал, який відводитиме дощову воду. Також минулого року пробурили 15 пілотних свердловин для дослідження кількості біогазу на полігоні. В результаті цих досліджень оголошено інвестиційний конкурс і визначений переможець, який протягом 6-ти місяців має побудувати систему відбору газу і вироблення з неї електричної енергії. Також оголошено тендер, зараз іде друга стадія відбору. Також є намір придбати дві модульні установки типу ОСМОС для пришвидшення утилізацію фільтрату.

"Цього року також буде оголошено тендер на визначення виконавця робіт по загальній рекультивації полігону. Проект є, він пройшов експертизу, зараз ми подаємо відкоригований проект в ЛОДА, які мають протягом 5-ти робочих днів його погодити. Тоді проект затверджує виконавчий комітет, і після цього ми оголошуємо тендер на визначення виконавця робіт. Тендер триватиме до двох місяців. Тоді, до місяця часу, підписуємо договір з виконавцем робіт, і подаємо документи на дозвіл від ДАБІ на початок робіт. І лише після цього переможець приступить до рекультивації", — повідомив Сергій Бабак.

За словами Сергія Бабака, на рекультивацію полігону передбачені кредитні кошти від ЄБРР у сумі 25 млн. євро. і 10 млн. євро гранту. Окрім цього інвестор здійснив платежі на розвиток соціальної інфраструктури сіл Великі Грибовичі і Малехів в розмірі 1 млн грн кожному.


На полигоне ТБО в с. Большие Грибовичи в этом году планируют начать общую рекультивацию полигона. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Заместитель городского председателя Львова по вопросам жилищно-коммунального хозяйства Сергей Бабак сообщил, что в этом году планируют начать работы по общей рекультивации полигона. На проведение этих работ предусмотрено 25 млн евро от ЕБРР и 10 млн евро гранта.

По его словам, сейчас благодаря уже проведенным работам удалось уменьшить уровень фильтрата в озере, начато строительство второй дамбы, которая останавливает утечку фильтрата в той части полигона, где произошел оползень, построена дорога и обводной канал, который будет отводить дождевую воду. Также в прошлом году пробурили 15 пилотных скважин для исследования количества биогаза на полигоне. В результате этих исследований объявлен инвестиционный конкурс и определен победитель, который в течение 6-ти месяцев должен построить систему отбора газа и выработки из него электроэнергии. Также объявлен тендер, сейчас идет вторая стадия отбора. Также есть намерение приобрести две модульные установки типа ОСМОС для ускорения утилизации фильтрата.

"В этом году также будет объявлен тендер на определение исполнителя работ по общей рекультивации полигона. Проект есть, он прошел экспертизу, сейчас мы подаем откорректированный проект в ЛОГА, которые должны в течение 5-ти рабочих дней его согласовать. Тогда проект утверждает исполнительный комитет, и после этого мы объявляем тендер на определение исполнителя работ. Тендер продлится до двух месяцев. Тогда, до месяца, подписываем договор с исполнителем работ, и подаем документы на разрешение от ГАСК на начало работ. и только после этого победитель приступит к г. культивации", - сообщил Сергей Бабак.

По словам Сергея Бабака, на рекультивацию полигона предусмотренные кредитные средства от ЕБРР в сумме 25 млн евро. и 10 млн евро гранта. Кроме этого инвестор осуществил платежи на развитие социальной инфраструктуры сел Большие Грибовичи и Малехов в размере 1 млн грн каждому.