З наступного року почнеться впровадження проекту "Електронний квиток у Львові". Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповідає Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, з наступного року розпочнеться впровадження проекту впровадження електронного квитка. За оптимістичним сценарієм до січня 2020 року весь громадський транспорт Львова буде покрито електронним квитком. У Львові першими запровадять саме таку схему е-квитка.

"Унас вже давно функціонує безготівкова модель оплати — це QR-коди та термінали в електротранспорті. Та це не є електронний квиток, як це називають в інших містах. Якщо безготівкову оплату за проїзд назвати електронним квитком — то ми це давно впровадили. До прикладу електронний квиток, який впровадили в Харкові — це безготівкова оплата проїзду. У них такою системою оплати користується 6%. У нас в електротранспорті є більше 15% користувачів. Але для нас електронний квиток має інше розуміння. Ми для себе визначили іншу концепцію. У нашій схемі є пасажир — оператор — перевізник. Завдання оператора — зібрати кошти з пасажира в найрізноманітніший спосіб: абонеменом на тиждень, місяць, рік чи готівкою (останнє буде найдорожче). Далі оператор оплачує перевізнику за транспорту роботу відповідно до звітів. Тому ми перші в Україні, хто впроваджує саме таку схему оплати".

Андрій Білий

Підготовча робота до впровадження е-квитка розпочалася в березні 2015 року, за два роки було зроблено великий об’єм робіт командою ЛКП "Львівавтодору". З березня 2017 року почалися тендерні процедури. У квітні 2019 року має закінчитися останній тендер. На впровадження дається 12−18 місяців. За оптимістичним сценарієм до січня 2020 року весь громадський транспорт Львова буде покрито електронним квитком. За песимістичним — до травня 2020 року.

Нагадаємо, Львів ЛКП "Львівавтодор" та ЄБРР підписали кредитний договір на суму 10 млн. євро, щодо впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту — 11,2 млн євро. Протягом 2017 року відбувались тендерні процедури з вибору підрядних організацій та консультацій проекту. 15 листопада 2017 року відбулося підписання контракту між ЛКП "Львівавтодор" та компанію iC consulenten (Австрія), яка надає консультаційні послуги в рамках проекту впровадження електронного квитка.


е-билет, транспорт, проектСо следующего года начнется внедрение проекта "Электронный билет во Львове". Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как рассказывает Андрей Белый, заместитель директора департамента жилищного хозяйства и инфраструктуры Львовского городского совета, со следующего года начнется внедрение проекта внедрения электронного билета. По оптимистическому сценарию к январю 2020 весь общественный транспорт Львова будет покрыт электронным билетом. Во Львове первыми введут именно такую ​​схему е-билета.

"Унас уже давно функционирует безналичная модель оплаты - это QR-коды и терминалы в электротранспорте. Но это не электронный билет, как это называют в других городах. Если безналичную оплату за проезд назвать электронным билетом - то это давно внедрили. К примеру электронный билет, который внедрили в Харькове, - это безналичная оплата проезда. У них такой системой оплаты пользуется 6%. У нас в электротранспорте более 15% пользователей. Но для нас электронный билет имеет другое понимание. Мы для себя определили другую концепцию. В нашей схеме есть пассажир - оператор - перевозчик. Задача оператора - собрать средства с пассажира разнообразным образом: абонеменом на неделю, месяц, год или наличными (последнее будет дороже). Далее оператор оплачивает перевозчику за транспортную работу согласно отчетам. Поэтому мы первые в Украине, кто внедряет именно такую ​​схему оплаты".

Андрей Белый

Подготовительная работа к внедрению е-билета началась в марте 2015 года, за два года был сделан большой объем работ командой ЛКП "Львовавтодор". С марта 2017 начались тендерные процедуры. В апреле 2019 должен закончиться последний тендер. На внедрение дается 12-18 месяцев. По оптимистическому сценарию к январю 2020 весь общественный транспорт Львова будет покрыто электронным билетом. По пессимистическому - до мая 2020 года.

Напомним, Львов ЛКП "Львовавтодор" и ЕБРР подписали кредитный договор на сумму 10 млн евро, по внедрению во Львове автоматизированной системы оплаты проезда в общественном транспорте (е-билет). Общая стоимость проекта - 11200000 евро. В течение 2017 происходили тендерные процедуры по выбору подрядных организаций и консультаций проекта. 15 ноября 2017 состоялось подписание контракта между ЛКП "Львовавтодор" и компании iC consulenten (Австрия), которая предоставляет консультационные услуги в рамках проекта внедрения электронного билета.