мусорная свалка, Андрей Садовый, рекультивацияВиконавчий комітет Львівської міської ради вирішив до 9 жовтня розпочати рекультивацію сміттєзвалища в Грибовичах (Жовківський район).

Про це журналістам повідомив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, рішення було прийнято після того, як Міністерство фінансів погодило залучення 75 млн. євро від Європейського інвестиційного банку на будівництво сміттєпереробного заводу.

"Ми на цьому тижні починаємо процес рекультивації на полігоні власними силами, ми не будемо чекати, поки ці кошти прийдуть", - сказав Садовий.

Гроші реально отримати не раніше, ніж протягом 6 місяців. "Це складна процедура, але це живі гроші на 25 років під 1-1,5% річних", - сказав Садовий.

За його словами, Львів має намір побудувати сучасний сміттєпереробний завод в Україні. Садовий прогнозує, що сміттєзвалище в Грибовичах буде закрите до 2021 року.


Исполнительный комитет Львовского городского совета решил до 9 октября начать рекультивацию мусорной свалки в Грибовичах (Жовковский район).

Об этом журналистам сообщил мэр Львова Андрей Садовый.

По его словам, решение было принято после того, как Министерство финансов согласовало привлечение 75 млн. евро от Европейского инвестиционного банка на строительство мусороперерабатывающего завода.

"Мы на этой неделе начинаем процесс рекультивации на полигоне собственными силами, мы не будем ждать, пока эти средства придут", - сказал он.

Средства реально получить не ранее, чем в течение 6 месяцев. "Это сложная процедура, но это живые деньги на 25 лет под 1-1,5% годовых", - сказал Садовый.

По его словам, Львов намерен построить современный мусороперерабатывающий завод в Украине. Садовый прогнозирует, что мусорная свалка в Грибовичах будут закрыта до 2021 года.