Львовский горсовет, Грибовичи, полигон ТБОЛьвівська міська рада вирішила продовжити дію розпорядження, яке зобов'язує спеціалізовані компанії вивозити і утилізувати тверді побутові відходи за межами міста до кінця 2016 року.

Рішення про це міськрада прийняла на сесії сьогодні, 4 жовтня.

Згідно з рішенням, до 5 числа кожного місяця компанії, які займаються вивезенням сміття, повинні надавати міськраді інформацію про кількість сміття і відстані від Львова до місця утилізації. На підставі цих даних Львівська міськрада буде компенсувати компаніям додаткову вартість вивезення сміття.

Міськрада не уточнює місця, де буде складуватися сміття, щоб місцеві жителі не організовували протести. Львів перестав вивозити тверді побутові відходи на сміттєзвалище в Грибовичах з червня.


Львовский городской совет решил продлить действие распоряжения, которое обязывает специализированные компании вывозить и утилизировать твердые бытовые отходы за пределами города до конца 2016 года.

Решение об этом горсовет принял на сессии сегодня, 4 октября.

Согласно решению, до 5 числа каждого месяца компании, которые занимаются вывозом мусора, должны предоставлять горсовету информацию о количестве мусора и расстоянии от Львова до места утилизации. На основании этих данных Львовский горсовет будет компенсировать компаниям дополнительную стоимость вывоза мусора.

Горсовет не уточняет места, где будет складироваться мусор, чтобы местные жители не организовывали протесты. Львов перестал вывозить твердые бытовые отходы на мусорную свалку в Грибовичах с июня.