дезертир, Пустомытовский район, прививкиПустомитівський районний суд Львівської області визнав винним контрактника, який майже місяць був відсутній у своєї військової частині через те, що поїхав до Польщі робити дітям щеплення. Проте звільнив його від покарання, давши іспитовий рік. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Як зазначається у вироку, уродженець м. Моршин, Львівської області служив за контрактом стрільцем відділення охорони військової частини А 2556, розташованій у с. Липники Пустомитівського району (раніше призваний за мобілізацією). 3 серпня 2016 року він зник з військової частини та повернувся лише 31 серпня 2016 року.

Як пояснив на суді військовослужбовець, він був відсутній за місцем служби, оскільки 2 серпня 2016 року вирішив поїхати до Республіки Польша із дружиною та двома дітьми, які є громадянами цієї країни, щоб зробити дітям необхідні щеплення. Перебуваючи в Польщі, він втратив документи, що посвідчують його особу, тому повернутися в України не мав можливості та був вимушений звернутися в посольство України в Республіці Польща, що розташоване в м. Варшаві для отримання документів на повернення в Україну. Отримавши необхідні документи 30 серпня 2017 року він повернувся в Україну та наступного дня з'явився до військової частини.

Взявши до уваги обставини вчинення злочину, суд ухвалив визнати стрільця винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком три роки. Проте звільнив його від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки.


Пустомытовский районный суд Львовской области признал виновным контрактника, который почти месяц отсутствовал в своей военной части из-за того, что поехал в Польшу делать детям прививки. Однако освободил его от наказания, дав испытательный год. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Как отмечается в приговоре, уроженец г. Моршин Львовской области служил по контракту стрелком отделения охраны воинской части А 2556, расположенной в с. Липники Пустомытовского района (ранее призван по мобилизации). 3 августа 2016 года он исчез из воинской части и вернулся только 31 августа 2016 года.

Как пояснил на суде военнослужащий, он отсутствовал по месту службы, поскольку 2 августа 2016 года решил поехать в Республику Польша с женой и двумя детьми, которые являются гражданами этой страны, чтобы сделать детям необходимые прививки. Находясь в Польше, он потерял документы, удостоверяющие его личность, поэтому вернуться в Украину не имел возможности и был вынужден обратиться в посольство Украины в Республике Польша, расположенное в Варшаве для получения документов на возвращение в Украину. Получив необходимые документы, 30 августа 2017 года он вернулся в Украину и на следующий день появился в воинской части.

Приняв во внимание обстоятельства совершения преступления, суд постановил признать стрелка виновным в совершении преступления, предусмотренного ч. 4 ст. 407 УК Украины, и назначить ему наказание в виде лишения свободы сроком три года. Однако освободил его от отбывания наказания, если он в течение одного года не совершит нового преступления и выполнит возложенные на него обязанности.