убийство, женщина, соседкаНа Львівщині поліцейські оперативно затримали зловмисника, причетного до вбивства односельчанки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

У Стрийський відділ поліції 3 березня надійшло повідомлення про те, що в одному з сіл району на порозі будинку, де проживає самотня жінка, сусіди виявили сліди крові. Двері у будинок були зачинені, на заклики відчинити господиня не відповідала, тому люди запідозрили, що вона може бути нежива.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, кінолог, а також працівники інших служб. У будинку поліцейські виявили тіло 53-річної власниці без ознак життя, зі слідами насильницької смерті.

"Проведеними оперативно-розшуковими заходами, завдяки злагодженим діям стрийських правоохоронців, протягом кількох годин було встановлено, що до скоєння злочину причетний 53-річний односельчанин загиблої, котрий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство. Він затриманий, зараз проводяться слідчі дії, зокрема встановлюються мотиви скоєння цього жорстокого злочину", - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Тарас Сабанюк.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за п.10 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі. Наразі поліцейські встановлюють обставини скоєння злочину, досудове розслідування триває. Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу.


На Львовщине полицейские оперативно задержали злоумышленника, причастного к убийству односельчанки. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Стрыйский отдел полиции 3 марта поступило сообщение о том, что в одном из сел района на пороге дома, где проживает одинокая женщина, соседи обнаружили следы крови. Двери в дом были закрыты, на призывы открыть хозяйка не отвечала, поэтому люди заподозрили, что она может быть неживая.

На месте происшествия работала следственно-оперативная группа, кинолог, а также работники других служб. В доме полицейские обнаружили тело 53-летней владелицы без признаков жизни, со следами насильственной смерти.

"Проведенными оперативно-розыскными мероприятиями, благодаря слаженным действиям стрыйских правоохранителей, в течение нескольких часов было установлено, что к совершению преступления причастен 53-летний односельчанин погибшей, который ранее уже привлекался к уголовной ответственности за убийство. Он задержан, сейчас проводятся следственные действия, в том числе устанавливаются мотивы совершения этого жестокого преступления", - рассказал заместитель начальника Главного управления Национальной полиции во Львовской области Тарас Сабанюк.

По этому факту возбуждено уголовное производство по п.10 ч.2 ст.115 (умышленное убийство) Уголовного кодекса Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - лишение свободы на срок от десяти до пятнадцати лет или пожизненное лишение свободы. Сейчас полицейские устанавливают обстоятельства совершения преступления, досудебное расследование продолжается. Злоумышленник задержан в порядке ст.208 УПК Украины, вскоре суд изберет для него меру пресечения.