Ярослава Мельничук, ОНУГромада міста сумує з приводу смерті Ярослави Мельничук (Полюги).

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, сьогодні на 89 році життя відійшла у вічність член ОУН, львів’янка Ярослава Мельничук (Полюга). Громада міста Львова висловлює співчуття рідним та близьким.

Парастас відбудеться сьогодні, 4 лютого, о 19.00 у Храмі Святої Трійці УГКЦ (вул. Тершаківців, 11а). У цьому ж храмі завтра, 5 лютого, о 13.00 відбудеться і чин похорону. О 13.40 — виїзд на Личаківський цвинтар, де й відбудеться чин погребення.

Довідка SQ. Ярослава Мельничук (Полюга) народилась 17 липня 1929 р. у Львові. Співпрацювати з ОУН почала під час навчання у Львівському медінституті у 1945−1949 рр. Перший арешт — у 1948 році. За браком доказів вини була звільнена. Вдруге заарештована — у 1949 році. Упродовж 6 місяців перебувала під слідством у тюрмі "на Лонцького". Без суду була етапована на "довічне" спецпоселення в тайгу Якутської АРСР. Виконувала каторжні роботи, зокрема — працювала на лісоповалі. Згодом їй вдалося влаштуватись на роботу лаборанткою в районну лікарню та отримати дозвіл на продовження навчання. 1956 року отримала диплом і повернулася до Львова. Того ж року вийшла заміж за Володимира Мельничука. Після повернення до Львова і до виходу на пенсію працювала лікаркою.


Община города скорбит по поводу смерти Ярославы Мельничук (Полюги).

Как сообщает пресс-служба Львовского городского совета, сегодня на 89-м году жизни отошла в вечность член ОУН, львовянка Ярослава Мельничук (Полюга). Община Львова выражает соболезнования родным и близким.

Парастас состоится сегодня, 4 февраля, в 19.00 в Храме Святой Троицы УГКЦ (ул. Тершаковцев, 11а). В этом же храме завтра, 5 февраля, в 13.00 состоится и чин погребения. В 13.40 - выезд на Лычаковское кладбище, где и состоится чин погребение.

Справка SQ. Ярослава Мельничук (Полюга) родилась 17 июля 1929 года во Львове. Сотрудничать с ОУН начала во время учебы во Львовском мединституте в 1945-1949 гг. Первый арест - в 1948 году. За неимением доказательств вины была освобождена. Во второй раз арестована в 1949 году. В течение 6 месяцев находилась под следствием в тюрьме "на Лонцкого". Без суда была этапирована на "пожизненное" спецпоселение в тайгу Якутской АССР. Выполняла каторжные работы, в частности - работала на лесоповале. Впоследствии ей удалось устроиться на работу лаборанткой в ​​районную больницу и получить разрешение на продолжение обучения. В 1956-м получила диплом и вернулась во Львов. В том же году вышла замуж за Владимира Мельничука. После возвращения во Львов и до выхода на пенсию работала врачом.